28 Eylül 2012 Cuma

Diş Teli Fiyatları 2013, Diş Telini SGK Karşılıyor mu? Hastane Tavsiyeleri

Diş teli taktırmak isteyenler fiyatından ne kadar şikayetçi olsa da diş tellerinin fiyatları arttıkça artmakta..
Diş teli fiyatları Diş teli ücretleri 2.000 – 3500 TL arasında değişmektedir. SKG ve BAĞ-KUR, diş teli taktırmayı lüks saymasından dolayı sadece 18 yaş altı için ödeme yapıyor.
SGK içerisinde birçok gelişme olmaktatır. En son Diş tedavilerini devletin karşılayacağı haberlerini duymuştur...

 Ankarada Tavsiye Edilen Ortodontistler Ve Hastaneler, 2013 Fiyatları Nelerdir? 

 Ortodontist Mehmet Tokatlı ( konur sokak ) 4000 TL civarı

 Sibel Arda ( tunalı hilmi de )

 Büyük Orta Doğu Tıp Merkezi Alaçam ( tunus cad.)

 Hacettepe Unv. Diş Hekimliği Fakültesi
 Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
 Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
 Topraklık Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ( Diş teli yapılıyor. Ortodonti bölümü var ve fazla bilinmediğinden çok fazla sıra olmuyor. SGK karşılıyor ancak 18 yaşından küçük olmanız gerek.)


 İstanbulda Tavsiye Edilen Ortodontistler 

Razmik Ramis NAHCİVAN( bakırköy )

 Özgür Zileli Özel İstanbul Çapa Hastanesi Beylikdüzü İstanbul Ortodontide Ceylan Alioğlu Özel Acıbadem Hastanesi Mustafa Kocaağa ( 2700 TL / Taksit imkanı da var )

 Barış Ünlü ( Ataşehir ) ( hasta yorumlarına bakıldığında çok tavsiye ediliyor )

 Marmara üniversitesi tıp fakültesi anabilim dalı baskanı prof.dr. nejat erverdi ( Nişantaşı ) ( +5000$ )

 Nazan Küçükkeleş Kayhan Erışıldar ( fiyat tam belli değil ama pahalı ) 

Dentadent / Bakırköy Benan Oğuz 32 diş Merkezi / Mehmet Ali Özer Ferdi Allaf / Bakırköy ( hastalar çok tavsiye ediyor )

 Bursada Tavsiye Edilen Ortodontistler Ve Hastaneler, 

Alper Sönmez ( 3000 TL )

 Murat Selek Bursa Diş Hastanesi
 Özhan Çimer Semin Camasuvi Sonmez Bülent Baydaş Dentatürk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

 Gaziantepte Tavsiye Edilen Ortodontistler

 Şule Başsimitçi

 Ali fuat Erciyas Tamer Kutsal ( 2800 TL )

 Eren İşman

30 yorum:

  1. Çok alıyorsunuz çok.Hepsi haram zıkkım olsun size.İnsan mecbur nasıl olsa gel eşşek gibi taktıracak diye böyle tavuk gibi yolunmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 350 liralık teli 3500 tl ye taktıklarını biliyorum

      Sil
    2. Kesinlikle haklısın maalesef:( Nefret ediyorum kapitalist dünyadan:(

      Sil
  2. Adsız arkadaşa katılıyorum. ÇOK ALIYORSUNUZ.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar ortodontist ve diş hekimleri Türk Dişhekimleri birliğinin şu linkte yer alan ortodonti fiyatlarına göre işlem yapmak zorundalar. Hiç öyle çok alıyorsunuz haram zıkkım olsun size demeyin, o insanlar 350 TL'lik teli takabilecek hale gelene kadar 20 yılını veriyor.

    YanıtlaSil
  4. Evet. Diğer üniversite mezunları da 20 sene boyunca yatıyorlar zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaş diğer üniversite mezunları 20 sene boyunca yatıyorlar mı demiş? Boş boş yorum yapmışsınız.

      Sil
  5. 150 tl ye yaşlının bütün ağzına protez takabilen devletin çocukların ne çektiğini düşünüyormu. hayır ailesi ne yapar ne eder o parayı bulur devletin lüks dediği teli takdırır değil mi?
    o protezi takan kişi 20 yılını vermiyor mu? devlet o diş telinide karşılamak zorunda yada fiyatları doktorlar düşürmek zorunda.

    YanıtlaSil
  6. abi hadi 350 lira olmasın da 1000 olsun, 1500 olsun. 3500-4000 nedir Allah aşkına. yazık günah. burası türkiye.

    YanıtlaSil
  7. ortalama 2 yıl boyunca tedavimizi sürdüren doktor sadece malzeme ücreti mi alacak? benim kuzenim bu işi yapıyor ve bir muayenehanenin masraflarını (sigorta, maaş, vergi, stopaj, elektrik, su, kira vs.) biliyor musunuz? bir çocuk veya dahiliye doktoruna gidince iki kere sırtınızı dinleyip boğazınıza bakınca 200-300 tl verince bu çok değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla adsız bana sorarsan ben özel muayehanelere karşıyım para tuzağından başka bişi değiller paramıza göre ilgi alakalaarı daha fazla oluyor oralarda paramızın karşılığında ilgileniyorlar hastanelerdede bilerek ilgilenmiyorlar sırf para kazanabilmek için muayenehanelerine gelmelerimiz için.Doktorlar niye demiyorlar biz muayenehanelerimizi kapatıyoruz bunun elektrik su kira cartu curtu var biz butun olanaklarımızı hastanede kullanmak istiyoruz bizlere ne gerekliyse temin edin diğe devlete neden baskı yapmıyorlar.evet yapmazlar çünkü extra gelen para tatlı artı kendi özel dairelerinde daha rahatlık var.heee birde kuzeninin kirası şunusu bunusu varda ayda 1000 tl alan insanın hiç mi bi ödemesi yok yaa.Allah aşkına vicdanınızı elinize koyunda şöle bi insaflı bişiler yazın.

      Sil
  8. İNSANLARA ÖZGÜVEN AŞILAMAYA ÇALIŞAN ÇOCUK GELİŞİMCİLER, İNSANIN ÖNCE AYNAYA BAKTIĞINDA GÖRDÜĞÜNDEN MUTLU OLMASI YOLUNDA ÇALIŞMALI. BUNUN İÇİNDE ESTETİĞE DEVLET YOLUNU AÇMALIDIRLAR.1 DİŞİN EKSİKLİĞİNİN VEYA ÇARPIK DİŞLİ OLMANIN NEOLDUĞUNU SADECE YAŞAYAN BİLİR. SGK YA SEVGİYLE DUYURULUR.

    YanıtlaSil
  9. ya arkadaşlar benimde 10 yaşındaki oğluma diş teli taakılması lazım benim bulunduğum il dede ağız diş sağlığı hastanesi var inanın hastane çok buyuk 10 tane dr.odası kapısı var her odada 3 tane dr. görev yapıyor.benim tel taktırmam için aankaraya gitmem lazımmış. ya diyorum o hastanenin 1 odasınıda sadece diş teli takmak için ayırsalar iyi olmaz mı ? özele gitsem dünyanın parası zaten aldığımız maaş asgari ücret hadi çık çakabilirsen işin içinden

    YanıtlaSil
  10. kesinlikle fiyatlar çok pahalı ve devletin diş telini lüks sayıp masrafları karşılamaması ayrı bir sorun

    YanıtlaSil
  11. 10 yıl okudun diye insanları soymakta ayrı bir düşünce yapısı olsa gerek. Adam doktor olmuş mühendis olmuş ama insan olamamış bre kardaş. Bu işin sadece görseli yok mekaniğide var. Çiğneme yapısı değişiyor. Fırcalama zorlaşıyor vesaire. Bu bir hastalıktır ve Türkiye sağlıkta sonlarda olmayı hakediyordur. 4000 tl ile motor alınabildiğini biliyor musunuz(!)?

    YanıtlaSil
  12. 1)ARKADASLAR 15 YASINDAYIM BANA DEVLETTE UCRETSIZMI YAPIYORLAR DIS TELINI??
    2) TELI BRAKET SEKLINDEMI TAKIYORLAR??

    EN KISA ZAMANDA SORULARIMI CEVAPLARSANIZ EGER COK MUTLU OLURUM....

    YanıtlaSil
  13. Bizim bağkur var diş teli taktırmaya gitsem aynı fiyatımı alırlar yoksa kendileri bedavaya mı yaparlar ?

    YanıtlaSil
  14. diş teli taktırmak istiyorum buyukcekmece devlet hastanesinden randevu aldım. taktırmak istediğim teli SSK karşılar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır karşılmaz develet sadece 18 yaş latı kişilerde karşılıyor bilginize detaylı bilgni için bana software5633@gmail.com

      Sil
  15. Adım erbey. 19 yaşında öğrenciyim. Baba mi 4 yıl önce abimin ise 4 ay önce kaybettim abim üniversite mezunuydu buna rağmen devletten yardım yada burs alamadım. Her insan gibi bende sağlığımı görünümüme önem veriyorum çünkü bu yarın birgün iş hayatım da ve özel hayatımda gerek olacak. Diş teli taktırmam gerekiyor ama fiyatlar küfreder gibi yani şu ülkede sadece zenginler yaşıyorlar sanki. Yok canımızı versek yine yok durum askari maaşla bir aile gecindirmeye çalışsalar anlarlar. Fiyatlar 1500 tl veya 1000 tl olsa yine ödemeye çalışırsınız ama gerçekten günah yani fakir gelen fakir ölür fakirler kenara atilmalidir gibi bir gozle bakılarak atiliyoruz kenara. Bu ülkeye her insan lazım ama parasız askerlik yapan, sağlıkta masraflı olan, maaş az verilen ama herşeye zam yapan tek ülkeyiz Allah razı olsun yine de. Sadece vicdanınızla kalın yarın sizinde elden ayaktan düşebilecek olduğunuzu, herşeyinizi kaybedebileceginizi bir düşünün düşünmesi bile kötüdur sizin için yani bir düşünün lütfen ona göre davranın. Peygamber efendimiz de ticaret yapmış ama hakkı olduğu kkadarını almış vermiş. lütfen

    YanıtlaSil
  16. benim yaş 15 ssk var devlet hastahanesinde ne kadara yaptırırlar

    YanıtlaSil
  17. Yazık Günah 18 yaşında Filiz gibi delikanlıyım Ailem Diş teli taktırmadı Küçükken geçirdiğim trafik kazasından dolayı bütün dişlerim hasar gördü çoğu yamuk ve çok kötü durumda ailem maddi açıdan pahalı olduğundan önemsemedi bişey olmaz dedi şimdi gülmeye çekiniyorum utanyorum bu kadar pahalı olmak zorundamı.

    YanıtlaSil
  18. YA LÜTFEN ŞİMDİ GELİPTE ADAMLAR OKUMUŞ O PARAYI ALMAK HAKLARI FALAN DEMEYİN TABİ SİZ FOTOĞRAFLARDA RAHATÇA GÜLEMEMEK HEP DİŞLERİN YÜZÜNDEN SADECE TEBESSÜM ETMEYİ BİLMEK NEDİR BİLMEZSİNİZ RAHAT KONUŞAMIYORUZ BİLE O KADAR SIKINTI ÇEKİYORUM LÜTFEN GÜLÜMSEMEMİ ESİRGEMEYİN.

    YanıtlaSil
  19. arkadaşlar 18 yaş altını lüks sayıldığı için sgk bağ-kur karşılıyor tabii sgl veya bağkurunuz varsa

    YanıtlaSil
  20. 2007 yılında marmara üniversitesine başvurmuştum ortodonti tedavisi için. ozaman sıra verilmişti ve yaklaşık 6 yıl içinde size mektupla haber veririz sıranız gelince denmişlerdi. O zaman 19 yaşındaydım ve ssk o zaman karşılıyordu diş teli masraflarının birçok kısmını sadece malzeme parası ödeniyordu. Bugün mektup geldi tam 6 yıl sonra sıranız gelmiştir diye fakat çıkan yasa ile ssk artık karşılamıyor 18 yaş üstü tedaviyi. Eğer herhangi bir kişi bana 18 yaş üstü tedaviyi karşılamamalarının sebebini mantıklı bir şekilde açıklayabilirse bende hiç bir şey bilmiyorum. Nasıl bir hastalık olabilir ki belli bir yaşı geçince birden bire sağlıktan çıkıp estetiğe girebilsin. Bunu kendileride çok iyi biliyorlar ama sırf daha çok insanı tedavi edip masrafa girmemek için bu abuk subuk bahanenin arkasına saklanıyorlar. Millet bu kadar salak değil kusura bakmayın sizin sunduğunuz bahaneyi yiyecek kadar. Herkes biliyor neyin ne olduğunu ama kimse birşey yapamıyor.

    YanıtlaSil
  21. diş teli taktırcam ama bana 3 sene bekleyin dediler

    YanıtlaSil
  22. Hayır ücretsiz diye bir şey yok ssk veya sgk nız varsa 8 ila 18 yaş aralığında iseniz 1000 tl sini tek siz ödüyorsunuz gerisini devlet karşılıyor lakin sıra çok fazla kimine 2-3 yıl sonra bile gelebiliyor yani benim gibi 17 yaşında iseniz devlet bir kısmını karşılar lakin sıranız gelene kadar 18 inizi doldurmuş olacağınızdan ödemek zorunda kalırsınız. devlet o durumda karşılamaz

    YanıtlaSil
  23. Yanıtlar
    1. 18 yas ustu karsilar mi cene bozukligida var catir catir ses geliyor ailem karsilayamiyor

      Sil