28 Eylül 2012 Cuma

Çocuğum Ödev Yapmıyor! Çocuğum Ders Çalışmıyor

Okul sezonuyla ödev tartışmaları da başlamış oldu:) Çocukların ödev yapmamak için binbir türlü hikayeleriyle annelere kolaylık diliyoruz..Annelere diyorum çünkü babalar bu konuda fazla duyarsız gibi:)) Ama bu konuda anne babalara da büyük görevler düşüyor... Ona zaman tanımanız lazımki isteyerek yapsın.Bırakın bi kaç gün ödev yapmasın arkadaşları yaptığında sınıfta belki de ödev yapmayan tek kendisi olacağı için fikir değiştirebilir...

Anne-baba olarak öncelikle ödev yapmanın çocuğun kendi sorumluluğunda olduğunu ve kendisinin yapması gerektiğini belirtmeli ve öğretmeliler. Uzmanlar çocuğun yerine kesinlikle ödev yapılmaması gerektiğini ve unutulan ödevlerin bir başkasından ve çocuğun arkadaşlarından öğrenilmemesi gerektiğini belirtiyor. ödev yapma alışkanlığı, çocuğun özgüvenini geliştirirken, iç disiplinini belirler ve geliştirir. öğrenme isteği uyandırır ve çocuğun okul başarısını yükseltir.

Bu yüzden çocuğun düzenli ödev yapma alışkanlığını geliştirmek ilerideki okul hayatının başarısını belirleyecektir.

 Anne-babaların bu konuda yapması gerekenler


 Ödev saatini, çalışma yerini belirleyin ve sabitleyin. Her gün aynı saatte ve yerde çocuğun ödevini yapmasını sağlayın.

 Çocuk ödev yaparken televizyonun açık olmamasına dikkat edin. Ödev yaparken sürekli yanında durmayın. İhtiyacı olduğunda sizi çağırmasını söyleyin.

 Çocuğun ödevlerini eleştirmeyin. Onu yüreklendirmek ve motive etmek için olumlu yaklaşımlarda bulunun. Ödevini bitirdiğinde "ne çabuk bitirdin, git kontrol et" demeyin. "İstersen birde beraber bakalım" tarzı yaklaşımda bulunun ve ona güveninizi belli edin.

 Ödevini yapmadığında onu cezalandırmayın ve kırmayın. Kendi yaptığı davranışın sorumluluğunu almasını anlatın.

 Eve geldikten sonra yapacağı herşeyi sıraya ve düzene koyun, bir rutin oluşturun.

TV seyretme, oyun oynama, ders yapma, yemek yeme saatleri belli olsun. Ödev yapma saatinden sonra çocuğun istediği ve çok sevdiği bir aktiviteyi yaptırın. Bu omu daha çok motive edecektir.

 Siz olmadan ödevlerini yapamıyorsa ona sadece yol gösterin.

Kendi yapması için bir süre verin ve sonra yaptığını övün. Anne-baba olarak ödev konusu hakkında çocuğun önünde tartışmamak gerekiyor. çocuk hangi tarafın görüşüne yatkınsa onu tutacak ve ödev yapma bir aile tartışmasına dönecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder