25 Eylül 2012 Salı

2013 Yeni Seat Leon Fiyatı, Özellikleri, Resimleri



Seat Leon Paris Otomobil Fuarı’nda ilk defa halka tanıtılacak. Volkswagen Grubu’nun İspanyol yan kuruluşu beş kapılı aracın yanı sıra üç kapılı ve steyşın versiyonlar da çıkarmayı planlıyor ve Leon’un önceki nesillerinin temelini oluşturan ‘her amaç için tek bir otomobil’ felsefesinin sona ereceğini vaat ediyor.

 Şirketin zarif bir biçimde yeniden tasarlanan logosunu taşıyan ilk Seat olan beş kapılı versiyon aynı zamanda bu segmentteki tam LED ön farlarla sunulan ilk otomobil.
 Yeni Leon Audi A3’ten sonra Volkswagen Grubu’nun yeni MQB platformunu kullanan ikinci otomobil. Aynı zamanda Seat’ın en yeni tasarım dilini barındıran ilk üretim otomobili. Yeni beş kapılı Leon mevcut modele göre 52 mm daha kısa, 48 mm daha geniş ve 44 mm daha yüksek.

Aracın dingil açıklığı da 2636 mm ile 58 mm daha uzun. MQB platformun kullanılması sayesinde aracın ağırlığı en temel motor seçeneği ve donanım seviyesiyle 1250 kg ağırlığa sahip ikinci nesil Leon ile karşılaştırıldığında yaklaşık 85 kg azalmış.

 Üretici ikinci nesil otomobilde eleştirilere uğrayan kabinin daha üst seviye bir his vereceğini vaat etti. Yeni Leon yelpazesi İspanya’nın Martorell şehrindeki Seat tesisinde Ibiza, Exeo ve Audi Q3 ile beraber üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder