2 Ekim 2012 Salı

Köpekler Kanserin Kokusunu Alıyor Haberi, Köpekler Kanserden Anlıyor!

Dostlukları her zaman ayrı bir yerde duran köpeklerin yeni ve çok yararlı bir yönleri daha keşfedildi...Köpekler kanser olup olmadığımızı anlayacak kadar özel bir yetenekle yaratılmışlar demek ki ve biz bunların yeni farkına varabiliyoruz ne yazık ki... Hatta kanserin bile çaresinin % 100 var olduğu kesin ama insanoğlu bir türlü kafasını çalıştırıp bu mikrobu atamadı vucuttan... Hem ne deniliyordu ölüm ve yaşlılık dışında herşeyin mutlaka bir çaresi vardır... Umuyoruz ki kısa sürede bu hastalıkların da çaresi bulunur...


Evimizde beslediğimiz köpekler yalnızca birkaç haftalık eğitim sayesinde göğüs ve akciğer kanseri olan kişilerin nefes örneklerini koklayarak eğitildiler ve sağlıklı denekler ile kanserli kişileri ayırmada başarı gösterdiler.

 Araştırmayı yürüten Michael McCulloch, “ Bu araştırma derinin altında saklı bulunan kanserini, kişinin nefesini koklayan köpekler tarafından belirlenebileceğini gösteriyor,” şeklinde konuştu.

 Kanserin ilk safhalarda teşhisi kişinin hayatı için büyük önem arz ediyor. Ve insanın en iyi dostu olan köpekler bir konuda daha bize yardımcı olacak gibi görünüyor.

 Biyokimyasal işaretler

 Önceki araştırmalarda eğitimli köpeklerin deri lezyonlarını koklayarak cilt kanseri hastalarını ayırt edebildiğini göstermişti. Gelişmiş duyuları sayesinde köpekler milyarlarca farklı kimyasalı algılayabiliyor.

 Akciğer ve göğüs kanseri hastalarının ise nefeslerinde bazı biyokimyasal maddeler olduğu biliniyor. Ayrıca bu şekilde eğitilmiş köpeklerin idrar örnekleri yardımıyla prostat kanserini de teşhis edebileceği umut ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder