2 Ekim 2012 Salı

Kalp Sağlığı Bebeklikte Başlıyor! Ek Besine Geçişte Anneye Öneriler

Bir anne olarak yazıyı paylaşmak istedim...  ve elbette bir annenin birincil arzusu bebeğinin  çocuğunun sağlıklı yaşamıdır..Bebek ne kadar sağlıklıysa anne baba da okadar sağlıklıdır...

Bebeğinizin kalp-sağlığını ve beslenme alışkanlıklarını doğumla beraber geliştirin. 4-6 ay arasında diğer besin kaynaklarını vermek için acele etmeyin. İlk yıl mutlaka emzirin.

 Bebeğiniz altı aylık olmadan (eğer başka beslenme problemleri yoksa) ek gıdalara başlamayın , başladıktan sonra da meyve ve sebze sularını belirli dozlar ile başlayın

 Bebeğinizi gereğinden fazla beslemeye çalışmamalı veya aç değilse yemeğini bitirmesi için zorlayıcı olmamalısınız.

 Bebeğiniz vücuduna yeteri kadar gıdasını alıyordur zaten. Başlangıçta onu nasıl alıştırırsanız hayatı boyunca o gıdalara karşı sempati duyacaktır. Farklı ve besleyici lezzetleri mutlaka denetin.

İlk deneme de yemeği beğenmezse bile daha sonra denemeleri tekrar tekrar uygulayın. Sağlıklı gıdalar verin. Ve sadece kalori sağlamak için kilo alsın diye, genel besin değeri olmayan zararlı gıdaları vermekten kaçının.

Unutmayın sağlıklı bir bebek sağlıklı bir gelecek demektir. Araştırmalar arterler de yağ birikiminin çocukluk çağında başladığını ve daha yüksek kan kolesterol düzeylerine ulaşmanın çocukların okul çantalarında tükettikleri gıdalarla ciddi oranda etkilendiğini ve okullarda uygulanan yemekhane menülerinin de bu sonuçlarda muhtemel olduğunu göstermiş.


Bu nedenle, Amerikan Kalp Derneğinin yaptığı bir çalışma çocuklara ve gençlere aşağıdaki tavsiyeleri sunuyor bizim de ülkemizde bu uygulamaları titizlikle anne ve babalar olarak okul yönetimleri ile paylaşarak çocuklarımızın sağlığını etkileyen bu konuda yapacaklarımızı göz ardı etmememiz gerekiyor:

• Sigara kullanımı: bunu kesinlikle yasaklayın.
• Yüksek tansiyon: belirlemek ve takip etmek gerekli.
• Obezite: bunu önlemek veya ağırlığı azaltmak dengede turmak sık kilo alıp vermesini engellemek.
• Diyabet: ailede varsa çocuğunuza bu konuda dikkat etmesi gerektiğini anlatmak.
• Hareketsizlik: haftanın belirli günlerin de düzenli aerobik egzersiz (30 ila 60 dakika), teşvik etmeliyiz.

 Aynı zamanda bunlara ek olarak çocuklar, her gün yeterli meyve ve sebze yemeli. Doymuş yağ, trans yağ ve kolesterol düşük gıdaları tercih etmeli.

Kalp ve damar sağlığı için ve kabul edilebilir kan kolesterol düzeylerini takipte tutmak için 2-19 yaş grubu çocuklarda kolesterol ve ldl kolesterol düzeylerinde olması gerekir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder