6 Ekim 2012 Cumartesi

Dershaneler Kalkacak mı? Dersaneler Ne Zaman Kapanacak?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir açılışta dersaneler hakkında şu açıklamalarda bulunmuştur...

Biz bazıları para kazansın diye Anadolu'daki vatandaşlarının daha çok sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Altyapısı uygun dersaneler özel okula dönüşecek. İsteyen dersaneler birleşerek bu dönüşümü sağlayacak. Sen yatırımı yap biz sana öğrenci de göndeririz. Devlet millet el ele başarıyı yakalarız. Hem de insanımızın yokluğa mahkum olmasını engellemiş oluruz. Bu adımın da hazırlıklarını yapıyoruz.

2012-13 eğitim yıldönümünde inşallah bunu başaracağız. Yatırımcılara çok geniş alanda teşvik desteği veriyoruz. Güneydoğu, Doğu Anadolu'da vergi muafiyeti, ücretsiz arsa tahsisi gerçekleştiriyoruz. Hizmete giren her tesisi Türkiye hedeflerine biraz daha yaklaşması olarak görüyoruz.

Kadının Soyadı Yasal mı?

Yargıtay, AİHM kararına rağmen kadının sadece kızlık soyadını kullanmasının ‘Yasal dayanağı yok’ dedi. Türkiye’de Yargıtay, evlendikten sonra sadece kızlık soyadını kullanmak isteyen bir kadının talebini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararına rağmen kabul etmedi.

Yargıtay’ın bu kararı Strasbourg’a gönderildi ve 'hukuki değerlendirme' istendi. AİHM, kadınların sadece kızlık soyadını kullanmasına izin verilmemesi nedeniyle Türkiye’yi mahkûm etmişti.

 Mesleğinde kendi soyadı ile tanındığını gerekçe gösteren İzmirli Avukat Ayten Ünal (Tekeli), 2004’te dava açmış, AİHM ise 47 Avrupa Konseyi üyesi arasında sadece Türkiye’de bu yönde bir uygulama olduğunu belirterek, avukatı haklı bulmuş ve Türkiye’yi mahkûm etmişti.

Avukat bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’na başvurarak kararın uygulanmasını istemiş ve Nüfus Müdürlüğü de mahkeme kararı doğrultusunda soyadını değiştirmişti.

 YASAYA UYMAK ZORUNDAYIZ

 Ancak AİHM’in bu yöndeki kararına Yargıtay uymadı. Türk Medeni Kanunu’nun 187'nci maddesini gerekçe gösteren ve bu maddenin kadınların evlendikten sonra sadece kızlık soyadlarını kullanmalarına izin vermediğini belirten Yargıtay, Ankara’dan Tutku Yurdakul’un başvurusunu reddetti. Yurdakul, evlendikten sonra sadece kızlık soyadını kullanmak için Ankara 11'inci Aile Mahkemesi’ne dava açmış, yerel mahkeme de Tutku Yurdakul’un sadece kendi kızlık soyadını kullanmasına karar vermişti. Ancak bu karar, Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi tarafından bozuldu.

iPhone 4S mi Glaxy S3 mü? Yorumlar

Son zamanların en hararetli çekişmesine hazır mısınız? Apple'ın amiral gemisi iPhone 4S mi yoksa Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S3 mü? Hangisi daha iyi?

Yorumlardan bazıları...

Sizde fikirlerinizi aktarabilirsiniz...
samsung galaxy s3 hertürlü belki uygulama yönünden eksisi olabilir.

Tabiki S3

 s3 her türlü

Samsung Galaxy S III ile İphone 4S. Samsung Galaxy S III her şekil alır.

S3 her türlü , yakın zamanda alacağım inşallah

KPDS Başvuruları Ne Zaman? KPDS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), başvuruları 8 Ekim Pazartesi başlayacak.

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'den (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, KPDS sonbahar dönemi başvuruları 8-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Adaylar, 2012-KPDS sonbahar dönemi kılavuzuyla aday başvuru formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Ayrıca kılavuz dağıtımı yapılmayacak. Adayların başvuru, sınav, değerlendirmeyle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. KPDS sonbahar dönemi sınavı, 18 Kasım'da yapılacak.

2 Ekim 2012 Salı

Samsung Galaxy Note 2 Fiyatı, Özellikleri, Samsung Galaxy Note 2 Hakkında Yorumlar

Dev teknoloji firması samsung galaxy note 2 ninsatışa sunulduğunu açıklarken ülkemizde ne zaman satışaçıkacağını ve özellikle de fiyatının ne olacağını merak etmeye başladık...

Samsung'un 5.5 inçlik yeni tablet telefonu Galaxy Note 2, Almanya ve Hindistan'da satışa sunuldu

 Samsung'un merakla beklenen telefonu Almanya'da ve Hindistan'da resmen satışa sunuldu. Avusturalya ve Güney Kore'de de bugün içerisinde ürün satışa sunulacak.

 Almanya'da 699 Euro'ya satılan ürün, Hindistan'da 750 Dolara satılıyor.

Almanya'daki Galaxy S3 fiyatlarına baktığımızda 450 Euro seviyesinde olduğunu görüyoruz.

Arada yaklaşık 200 Euro'luk fark bulunuyor.

Ülkemizde de S3 ile arasında bu denli bir farkın olması bekleniyor. 1 Ekim'de Birleşik Krallık'ta satışa sunulacak olan Galaxy Note, önümüzdeki 1 haftalık süreç içerisinde pek çok ülkeye yayılacak.

2012 Model BMV Fiyatı, 2012 Model BMV Özellikleri

Ayrıca, BMW farklı otomobil segmentlerindeki en yeni modelleri ile verimlilik, premium kalite ve yenilikçi teknoloji konularında etkileyici sinyaller veriyor. BMW Connected Drive yenilikleri ve BMW M Performans aksesuarları da Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılıyor.

BMW Concept Active Tourer ile yenilikler için daha fazla alan BMW Concept Active Tourer 2012 Paris Otomobil Fuarı'nda ilk kez sunuluyor ve premium kompakt segmentinde sunulan daha fazla yeniliğin ilk tanıtımını gerçekleştiriyor.

BMW bu çalışmasıyla, hem iç tasarım hem de sürüş adına çığır açacak çözümlerle karşımıza çıkıyor. BMW’nin en son yenilikleri ise dinamik performans ve stilin, konfor ve işlevsellik ile yepyeni bir birleşimini sunuyor; plug-in hybrid sürüş ise verimlilik seviyesini en üste çıkarıyor.

4.353 milimetrelik dış uzunluğu, sportif orantıları ve markaya özgü çizgileri ile konsept çalışma, BMW ile özdeşleşmiş estetik çekiciliği farklı bir otomobil segmentine taşıyor.

Yükseltilmiş oturma konumu, hem sürücü hem de yolcular için sunulan daha geniş alan ve değişik şekillerde hacmi arttırılabilir bagaj alanı BMW Concept Active Tourer'ın iç tasarımındaki bakış açısını tanımlıyor.

BMW eDrive konseptinin özel bir versiyonu ise bu çalışmanın özünü oluşturan dinamik görünümünü tamamlıyor. BMW Concept Active Tourer’da sunulan 3 silindirli benzinli motor ve bu motorla senkronize elektrik motoru, toplamda 190 bg güç üretirken, otomobili 0'dan 100 km'ye sekiz saniyenin altında ulaştırıyor.

Renault EkimKampanyası, ÖTV Renaulttan Haberi Oku

ÖTV farkı Ekim ayında Renault’dan!

Renault, Ekim ayı sonuna kadar ÖTV farkını karşılıyor.

Fluence, tüm Megane ailesi (Megane HB, Megane Sport Tourer, Megane Coupé), Scenic ve Grand Scenic modellerinde yüzde 3 ÖTV farkı müşteriye yansıtılmıyor.1600cc’ye kadar olan modellerde ÖTV farkının Renault tarafından karşılanacağı Ekim ayında müşteriler “Şimdi Al 2013’te Öde” kampanyasından da faydalanıyor.

Renault’nun tüm binek ve Yeni Kangoo Multix modellerinde geçerli olan kampanya dahilinde 48.000TL için 48 aya kadar vadeler için %0,89 “Sabit Faiz” avantajlı kredi fırsatı bulunuyor.

 Tüm bu fırsatların yanısıra yepyeni bir Renault sahibi olmak isteyen 18.000TL kredi kullanan müşteriler 18 ay “sıfır” faiz ile geri ödeme yapabiliyor.

Bu fırsat tüm Renault binek modellerinde geçerli. Kampanya kapsamında

Yeni Megane HB 1.6 16V 34.950TL,
Fluence 1.6 16V 37.950TL,
Yeni Scenic 1.5dCi 58.950TL,
Kangoo Multix 1.5dCi ise 32.450TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Converse 2013 Sonbahar - Kış Koleksiyonu, 2013 Konvers Modelleri

Ayakkabı alanında çığır açan ve yıllardır modasını sürdürmeyi başaran başarılı bir ayakkabı firması converse 2013 sezonuna ait modelleri sunmaya başladı...İlk tanışıldığından beri hiç değer kaybetmeyen bu ayakkabılar elbise de dahil çok kullanışlı alanıyla vazgeçilmez bir parçamız olmayı başarmıştır...

Ve şimdi ki resimlerde yayınlanan modeller de çok hoş olup hemen almak isteyeceğiniz cinslerden...









Alex Neden Gitti? Alex Açıklaması Oku

Fener bahçe de deprem niteliğindeki bu olay tüm camiayı etkisi altına aldı.. Hatta başka takımlardan bile böyle bir kararın yanlış olduğu savunuldu...Ve daha fazlası sırf alex gitti diye fenerbahçeyle ilgisini kesenler bile oldu...
 haklılar mı evet... Alex gitmeli miydi hayır...

Alex gitti ama neden gitti bir açıklaması olabilirdi... Yaptığı açıklamada zavallı alex bence nedenini bile tam anlamıyla kavrayamamış...Sosyal paylaşım sitelerinde bile birinci sıralarda yer alan alex bir takım kaybetti ama bir taraftar kazandı sloganıyla destekleniyor....

Fenerbahçe'den ayrılmamla ilgili olarak gelişen olayları açıklığa kavuşturmak için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

 Cumartesi akşamı Kasımpasa'ya 2-0 yenildik. Maç sonrası teknik direktörümüz soyunma odasına geldi ve istifa etti, bir yönetici birşeyler söyledi, başkan geldi, o da birşeyler söyledi. En son olarak da futbolcular konuştular. Meselenin en üzücü tarafı ise o konuşmaların hiçbiri futbolla alakalı şeyler değildi. Pazar günü normal antrenmana katıldım.

Pazartesi günü ise tesislere gittiğimde teknik direktörün odasına çağrıldım ve benim kadro dışı bırakıldığımı söyledi. Bunun karşısında da bir futbolcunun kadro dışı bırakılması için ancak disiplin kurallarına aykırı bir tavır olması gerektiğini ileri sürdüm.

 Ancak böyle bir durum yoktu, olamazdı da bundan dolayı asıl sebebi öğrenmek istedim. Teknik direktör bunun karşısında "Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyüksün ve kuvvetlisin. Seni planlarım içerisine alamam, bundan dolayı böyle bir karar aldım" dedi. Bunun karşısında benim cevabım çok basit oldu. "Tamam öyleyse. Bazı kararların alınması gerekiyor, ama ben başkana gideceğim, bakalım o ne diyor bu duruma" dedim.

Başkanın odasına 16:15'de girdim, ve 16:18'de de çıktım. 8 yıllık kulüp tarihinde ki varlığıma 3 dakikada karar verdi. Başkan "Evet, konuşabilirsin" dedi.

Ben de "Teknik direktörün kadro dışı bırakılmamla ilgili kararını nasıl değerlendirdiğini sordum. " Karar senin! İstersen ayrı çalışırsın istersen gidersin" şeklinde cevap verdi benim eski başkanım.

Böylece de bitti. Zaten onlar istedi diye ayrı çalışmam veya benim takım içinde ki varlığımdan endişelenmelerinden dolayı da böyle bir karar veremem. Pazartesi günü bir basın açıklaması yapacağım ve böylece Fenerbahçe taraftarına daha açık olacağım. Brezilya'ya gidebilmem için bunları açıkca anlatmak zorundayım.

 Alex

Nişanımda Ne Giymeliyim? Nişanlık Modelleri 2013

Nişanın da ne giyeceğine karar veremeyen bayanlar için 2013 sezonunda moda olma olasılığı çokyüksekolan abiyeleri sizlerle paylaştık...Eskiden çok kabarık nişanlıklar tercih edilirken şimdi tamamen vucut hatlarına uygun dar abiyeler dikkat çekiyor.Dikkat çekici bir diğer tarafı ise bu abiyelerin özellikle uzun ve hatta yerlerde sürünen şeklinde olması...Yani kısa abiyeler nişanda giyilmezmi evet giyilir ama uzun abiye kadar sizi ön plana taşımaz...Çünkü herkes kısa giyecek ve sizin farklı olmanız lazım...










2013 Formula 1 Takvimi, Formula 1 Yarışı 2013


Sezon 17 Mart Avustralya GP'si ile start alacak, 24 Kasım Brezilya GP'si ile sonlanacak. 2013 sezonundan itibaren İspanya GP'si Valencia ve Barcelona pistleriyle dönüşümlü olarak koşulacak.
Resmi takvimde Amerika GP’si Bernie Ecclestone ve Organizatörlerin anlaşması sonucu koşulması bekleniyor…


2013 sezonu Formula 1 takvimi


17 Mart Avustralya GP
24 Mart Malezya GP
14 Nisan Çin GP
21 Nisan Bahreyn GP
12 Mayıs İspanya GP
26 Mayıs Monaco GP
9 Haziran Kanada GP
16 Haziran Amerika GP *
30 Haziran İngiltere GP
14 Temmuz Almanya GP
28 Temmuz Macaristan GP
25 Ağustos Belçika GP
8 Eylül İtalya GP
22 Eylül Singapur GP
6 Ekim Kore GP
13 Ekim Japonya GP
27 Ekim Hindistan GP
3 Kasım Abu Dabi GP
17 Kasım ABD GP
24 Kasım Brezilya GP

2013 Açık Gelin Başı Modelleri, 2013 Gelin Saç Modelleri

2013 gelin başı modellerinden açık salıksaçlardan modeller sizlerle... Açık saçları kendine yakıştıran herkes bu modellerden deneyebilir... Özellikle gelinliğin üstüne ve gelinlere çok yakıştığı ve bu tarzların da moda olduğunu söylemek isterim...









  

.

2013 Saç Renk Kataloğu, 2012 Saç renkleri






2013 yılı saç renkleri  modasının koyu renkler olacağı görülmekte... Her ne kadar moda diye çıksa da farklı saç renkleri kişinin modası kendine uygun saç şekli ve de saç rengidir..

Bu yazın başında kendini gösteren şampanya ya da tereyeğı sarısı sonbahara da yakışan bir renk... Daha açık renkleri tercih etmek isterseniz, kesinlikle seçiminiz bu yönde olmalı. Koyu dip tekniğiyle bu saç renginin neredeyse herkese yakışabileceğini söyleyebiliriz, teniniz çok koyuysa ve kırmızı ara tonları barındırıyorsa sizi bu genellemeden uzak tutalım.

 Elbette gölgeler...

Artık bir saç klasiği olduğunu söyleyebiliriz. Gelecek sene de farklı yoğunluktaki gölgeleri göreceğiz. Doğal saç renginiz üzerine renkli gölgeler de deneyebilirsiniz. Canlı renklerde tutamlar yerine biraz daha cesur, fakat çok daha şık ve sofistike görünüyor. En çok karşımıza çıkan renkler de okyanus tonları ve pembe oldu. Saçlarınızı daha iddialı renklere boyatıp gölge de deneyebilirsiniz.


 Çok koyu kızıldan pembeye, lacivertten maviye, bordodan mora giden renkler görebiliriz. Kendi saç renginizin üzerine yine doğal tonlarda ince aydınlatmalar da deneyebilirsiniz.

Amacınız sadece değişim değil, saç ve yüz şekli kombinasyonunu yakalamaksa bu trend tam size göre. Ayrıca bunun yalnızca saç olduğunu unutmayın, her zaman beğendiğiniz, fakat denemeye cesaret edemediğiniz model ve renklere şans verin.

2013 - 2014 Sonbahar Kış Renkleri, 2013 - 2014 Sonbahar Kış Modası

2012 yılını geride bırakırken moda da yılla beraber geride kalıyor...Yine de 2012 den esintileri 2013 te de görmek mümkün...Bu yıl sonbahar kış ayları için moda renkler sizlerle...Alış verişte sık sık karşınıza çıkan bu renkleri tercih etmenizin yanında size yakışanını seçmeniz önerilir...

Yanık portakal rengi

 Hafif kiremit tonuna kaçan portakal rengi, kış sezonunun en sevdiğimiz renklerinden biri olacak. Canlı, parlak turuncuyu yazda bıraktık.

 Patlıcan moru 

 Patlıcan moru rujlar bir süredir zaten modaydı. Patlıcan rengi şimdi de modada en gözde renkler arasına girdi.

 Gece mavisi 

 Bu çarpıcı mavi, yeni sezonda tasarımcıların favorisi. Bu süper doygun renk siyah ile güzel bir kontrast sağlıyor.

 Şeftali rengi 

 Geçen sezon soluk pembe ve pudra ön plandaydı. Yeni sezonda şeftali rengi yeni nötr rengimiz...

Teal mavi 

 Teal rengi, hafif koyu yeşilimsi mavi bir renk.

Cyan (Gökmavi) renginin koyusu. 

Bu renk, kadife, krep ipek ve saten gibi zengin dokular için güzel bir seçenek. Kış sezonunda bolca teal mavi göreceğiz.

 Hardal sarı 

 Geçen sezonun asit sarısı bu sezon hardal sarı ile yer değiştirdi. Desenlerde ve ikili renk kombinlerinde hardal sarı öne çıkacak.

 Venedik kırmızısı 

 Pas rengi kırmızı kızıl, bu sonbaharın yeni renklerinden biri. Uzun zamandır ortalıkta değildi, iyi ki döndü! 

Azur mavi 

 Şehirde yeni bir turkuaz var! Bu parlak mavi, kışa tazelik ve genç bir ruh katacak.

Cinsel İsteği Arttıran Besinler, Cinsel Gücü Artırmak İçin

Cinsel istek ve gücü artıran besinlerden etkili olanlar sizlerle... Hatta evimizde elimizin altında olan tüm yiyeceklerinde etkisinin olduğu çok açık...

Börülce
Yüksek tansiyonu düşüren, B1 vitamini açısından zengin olan börülce, C vitamini ve protein bakımından da zengin. Ama özellikle son yıllarda yapılan araştırmalar, cinsel gücü artırdığını da söylüyor.

Yoğurt
Genellikle bağırsak problemleri için önerilen yoğurdun, geçtiğimiz aylarda ABD’de ( MIT ) yapılan bir araştırmada cinsel gücü artırıcı etkiye sahip olduğu tesadüfi olarak anlaşılmış.

 Karpuz
ABD’de geçtiğimiz aylarda yapılan yeni bir araştırma, karpuzda bulunan citrulline maddesinin iktidarsızlığa iyi geldiğini söylüyor. Cinsel gücü artırdığı, afrodizyak etkiye sahip olduğu söylenen karpuzların üzerine şu sıralar İtalya’daki sebze ve meyve yetiştiricileri ‘cinsel gücü artırır’ etiketi yapıştırmaya başlamış bile.

Çilek, kiraz,...
Kan akışkanlığı sağlıklı ve güçlü bir cinsel etki için son derece mühim. Antosiyaninden zengin olan çilek, kiraz, yabanmersini, böğürtlen ve ahududu, kan akışkanlığını hızlandırmaya yardımcı olduklarından, bu anlamda oldukça faydalı olabilirler.

Domates
Libido artırıcı etkisi olduğu düşünülen bir başka sebze de likopenden zengin olan domates. Acı Biber Kan akışını hızlandıran bir başka besin de acı biber. Sinir uçlarını da etkiliyor, cinsel güce katkıda bulunuyor.

Yumurta
 B5 ve B6 vitaminlerince zengin olan yumurta da hormon seviyesini dengeliyor ve kişiyi stresten uzaklaştırmaya yardımcı oluyor. Cinsel gücü artırıyor.

Ananas
İçeriğindeki bromelin enzimi kadın ve erkeklerde libidonun artmasını sağlamakta.

Apple iPad Mini Fiyatı, iPad Mini Özellikleri

Apple'ın iPad Mini'yi günler sonra satışa sunma ihtimali tablet pazarında da heyecan yaratacağa benziyor. Zira küçük ekranlı bu tabletle Apple, bu pazarda halihazırda ürünleriyle bulunan Samsung ve Google gibi devlere de rakip olacak.

 Henüz hakkında kesin bir bilgi bulunmayan tabletin özelliklerinin geçen yıl tanıtılan iPad 2 ile benzer olacağı sanılırken, cihazın ekranının 7.85 inç olacağı düşünülüyor.

Mevcut iPad'lerde olduğu gibi küçük iPad'lerin de 3G ve WiFi'lı modelleri olacak. Uzmanların bir kısmı iPad Mini'nin pazara sunulmasıyla beraber iPad satışlarının yüzde 10 ila 20 oranında düşebileceğini de kaydetti.

 Fiyat aralığı da düşük olması beklenen iPad Mini, 250 ila 300 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunulabilir.

Mideye Patates Suyu İyi Geliyor, Ülsere Ne İyi Gelir?

Mide hastalıkları çok insanın ortak derdi... Ülserin çaresi olmasına karsın mide problemleri artıcı bir şekilde ilerlemekte... Mide sorunlarının % 90 yediklerimizle alakalı belki de...Kalan kısım genetik olsa kalanı da yediklerimiz diye düşünüyorum...Çiğnemeden yediklerimiz mesela...

Patates suyu mideye ilaç gibi geliyor!

Manchester Üniversitesi’nden uzmanlar patatesin içerisinde bulunan moleküllerin midede oluşabilecek zararlı bakterilere karşı etkili olduğunu keşfetti.

Söz konusu moleküller bağışıklık yaratmadığı için bakterilerin direnç geliştirmesi de mümkün olmuyor. Özellikle yanma ve ülser gibi ağrılı mide rahatsızlıkları için patates mideyi güçlendiriyor.

 Patates suyunun mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilgisi yeni değil. Yüzyıllarca patates mide şikayeti olanlar tarafından güvenle kullanıldı. Ancak araştırmacılar bu durumu kanıtlamak için yürüttükleri incelemede olumlu sonuca ulaştı.

Saçlara İyi Gelen Öneriler, Saçlarıma Ne İyi Gelir?

Saçlarımız doğal güzelliğimiz belki de saçlarımız tek varisimiz...:),Saçlara iyi gelecek birkaç öneri sizlerle... Birde saça uygulanan karanfil saçlarınıza çok iyi gelecek diye umuyorum benim saçlarıma iyi gelmişti...

İlk önce bi aktara gidin ve 5 10 liralık karanfil alın... Karanfili bir cezvede kaynatın ve soğumasını bekleyin... Sonra biraz ılıkken pamuk yardımıyla saç diplerinize suyunu uygulayın sonra da tüm saçınızı karanfil suyuyla ıslanacak şekilde pamuk yardımıyla yada ellerinizle ıslatın biraz masajdan sonra bir havluya sarın kafanızı ve bekleyin... Varsa işiniz onu yapın..Temizlik yapın Ütü yapın yemek yapın Ben uzun bir süre beklettim çünkü sonrada yıkayın ya da duş alın ... Hafif kokusu kalacaktır ama emin olun hoş bir koku oluyor tabi sevmeyenler için ayrı bir konu... Ve saç rengimi  değiştirir diye de düşünmeyin çünkü bir etkisi olmadı bana...Haftada 1 kez uygulayın...

Saçların güzelliği için en önemli şey kullanılan bakım ürünleridir. Nemlendirici ve saç kremlerinin hiç kullanılmaması gibi fazla kullanımı da zararlıdır. Duştan sonra uygulamak yeterli olacaktır.

 Saçlarınız dalgalı ise elektriklenmemesi için ısısız kurutma yöntemini deneyin. Saçların elektriklenmesi kuru oldukları anlamına gelir. Bu durumda nemlendirici serumlar kullanabilirsiniz.

 Saçların sağlıklı uzaması ve uçlarının kırılmaması için ayda 1-2 kez kestirmek gerekmektedir. Çok sık fırçalamak da saçların kırılmasına neden olmaktadır. Saçları düzleştirmeden önce tamamen kuru olduğundan emin olun. Islak saçın en büyük düşmanı düzleştiricilerdir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Nasıl Anlaşılır? Bebeklerde Diş Çıkarma Sorunu

Bebeğim Şu an da tam 1 yaşına basmak üzere ve çok kötü diş ağrısı çekiyor sanırım.. Çünkü çok huysuz.. Önden hem alttan hem de üstten 2 şer tane çıkardı tabi onları çıkarana kadar bizi de çileden çıkardı:) ama değdi tabiki de ...Onun mutluluğu herşeyden üstün...

Kısaca dişçıkarma sorunu mutlaka olağan bir şey.. Bazı bebeklerde de kendiliğinden çıkıveren bir olay... Ama sorunlu çıkıyorsa mutlaka ağlayacak uyumayacak yemeyecek içmeyecek zayıflayacak melül melül bakacak çok zor bir dönem hem bebeğinizi hem de sizleri bekliyor diyebilirim... Biz diş spreyi kullanmıştık biraz etkisi oluyor sanırım ... Dişine o jeli sürene kadar akla karayı seçiyosunuz ama sürdükten sonra da rahatladığını farkedrceksiniz...

Bebeklerde diş çıkarma genellikle 6 aylıkken başlar ancak bazen 3 ay ile 12 aylık dönemler arasında değişiklik gösterebilir.

 Bebeklerin büyük bir bölümünde ilk diş ön damakta görülür ve 20 aylık olana kadar tüm süt dişleri tamamlanmış olur.

 Diş Çıkarmanın Başladığı Nasıl Anlaşılır?

 - Bebeğin ağzı sulanmaya ve fazla tükürük üretmeye başlar.
- Oyuncaklarını ve parmaklarını sürekli olarak ağzına götürür ve çiğnemeye çalışır.
- Diş etlerinde şişkinlik görülür ve dişi çıkacağı yer hassaslaşır.
- Huysuzluk söz konusudur.
- Hafif ateşlenme görülebilir.

 Kesin olarak ateşin, ishalin ve diğer sistematik hastalıkların diş çıkarmayla ilgili olduğu söylenemez. Diş çıkarma döneminde çıkan ateş tamamen rastlantısal bir biçimde gelişmiş olabilir. Bu nedenle doktora başvurmak önerilmektedir.

Köpekler Kanserin Kokusunu Alıyor Haberi, Köpekler Kanserden Anlıyor!

Dostlukları her zaman ayrı bir yerde duran köpeklerin yeni ve çok yararlı bir yönleri daha keşfedildi...Köpekler kanser olup olmadığımızı anlayacak kadar özel bir yetenekle yaratılmışlar demek ki ve biz bunların yeni farkına varabiliyoruz ne yazık ki... Hatta kanserin bile çaresinin % 100 var olduğu kesin ama insanoğlu bir türlü kafasını çalıştırıp bu mikrobu atamadı vucuttan... Hem ne deniliyordu ölüm ve yaşlılık dışında herşeyin mutlaka bir çaresi vardır... Umuyoruz ki kısa sürede bu hastalıkların da çaresi bulunur...


Evimizde beslediğimiz köpekler yalnızca birkaç haftalık eğitim sayesinde göğüs ve akciğer kanseri olan kişilerin nefes örneklerini koklayarak eğitildiler ve sağlıklı denekler ile kanserli kişileri ayırmada başarı gösterdiler.

 Araştırmayı yürüten Michael McCulloch, “ Bu araştırma derinin altında saklı bulunan kanserini, kişinin nefesini koklayan köpekler tarafından belirlenebileceğini gösteriyor,” şeklinde konuştu.

 Kanserin ilk safhalarda teşhisi kişinin hayatı için büyük önem arz ediyor. Ve insanın en iyi dostu olan köpekler bir konuda daha bize yardımcı olacak gibi görünüyor.

 Biyokimyasal işaretler

 Önceki araştırmalarda eğitimli köpeklerin deri lezyonlarını koklayarak cilt kanseri hastalarını ayırt edebildiğini göstermişti. Gelişmiş duyuları sayesinde köpekler milyarlarca farklı kimyasalı algılayabiliyor.

 Akciğer ve göğüs kanseri hastalarının ise nefeslerinde bazı biyokimyasal maddeler olduğu biliniyor. Ayrıca bu şekilde eğitilmiş köpeklerin idrar örnekleri yardımıyla prostat kanserini de teşhis edebileceği umut ediliyor.

Saçların Farklı Özellikleri, Saçlarım Neden Uzamıyor?

Saçlarım neden uzamıyor sorusunu hep duyuyoruz demekki saç rengimizle uzaması arasında bile alakalar varmış... Saçalrımızın bilmediğimiz bu özellikleri bizi daha bilinçli hale getirdi..

Saç % 50.65 karbon, %20.85 oksijen, %17.14 nitrojen, %6.36 hidrojen ve % 5 sülfürden meydana gelir.

Ayrıca magnezyum, arsenik, demir, krom ve daha pek çok metal ve mineral de içerir. Koyu saçta sarı saçtan daha fazla karbon bulunur.

 Saçlarımız her ay yaklaşık olarak 1,5 cm uzar. Ayrıca 15-30 yaşları arasında ve kadınlarda saçın uzaması daha hızlıdır.

 Bir saç telinin normal yaşam uzunluğu 4-7 yıldır. Sağlıklı saçların sırrı bu ürünlerde!

 Saçların dökülmesi günlük ve normal bir olaydır. Günde yaklaşık 75-150 tel saçın dökülmesi sıradan bir olaydır.

 Başınızdaki saç tellerinin sayısı saçınızın doğal rengine bağlıdır.

 Kızıl saçlıların 90,000
Siyah saçlıların 108,000
Kahverengi saçlıların 140,000
Ve sarışınların 140,000’den fazla tel saçı bulunur.

 Kafanızın boyutu ne kadar büyükse o kadar çok saçınız var demektir. Normal şartlar altında kuru saç kopmadan uzunluğunun 1/5’i ölçüsünde uzatılabilir.

Kelliğe Çare Bulundu Haberi! Tesadüfen Kelliğe Çare Buldular

Bilim adamları çalışma esnasında yapılan deneylerde kelliğe yanlışlıkla çözüm bulduklarını iddia etmişler:)
Kel fareler üzerinde yapılan deneylerde maddenin farelerin kıllarını uzattığını görmüşler. Bu sonuç kelliğin çözümü olabilir mi ilerleyen zamanlarda görebilmek ümidiyle:)

Strese karşı bir maddeyi fareler üzerinde test eden bilim adamları, tesadüfen bu maddenin kılları uzattığını gördü.
 Bilim adamları kronik strese girmesi için farelerin genlerini değiştirdi. Stres hormonu kortikotrobun fazla salgılanmasını sağlayan bilim adamları stresin mide ve bağırsaklara etkisini araştırdıkları sırada, yaşlandıkça farelerin sırtındaki kılların döküldüğünü ve ''kelleştiğini'' belirledi.

 California'daki Salk Enstitüsü'nden araştırmacılar, stres hormonunun salgılanmasını durduran "astressin-B" adı verilen bir kimyasal madde geliştirdi ve bu maddeyi ''kel farelere'' enjekte etti. Kel fareleri, kontrol grubundaki sağlıklı farelerle aynı kafese koyan bilim adamları, 3 ay sonra kimyasal maddenin mide ve bağırsaklara etkisini araştırmak için kafese baktıklarında, kılları yeniden çıkan ''kel fareleri'' diğerlerinden ayırmakta zorlandı.

 Araştırma sonuçlarının insanların stres ve yaşlılık nedeniyle saç kaybetmesini ya da saçın ağarmasını engellemek için yeni ''tedavilerin'' uygulanmasının yolunu açabileceğini belirten bilim adamlarının çalışması Amerikan ''Plos'' dergisinde yayımlandı.

Kim Kardashian Güzellik Sırları, Kim Kardashian Resimleri



Magazin dünyasının en çok anılan isimlerinden biri olan ve güzelliğiyle daha doğrusu doğal güzelliğiyle adından her daim söz ettiren Kim Kardashian in güzellik sırları sizlerle...

Kardashian ve güzellik sırları…

Kirpiklerin önemi 

 Kardashian’ın kirpikleri herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Kardashian bunun sırrının doğru rimel kullanmakta olduğunu belirtiyor. “ Kirpiklerinizin güzel görünmesini istiyorsanız toplanmayacak ve kirpik tipinize uygun bir rimel kullanmanız gerekir. Bu sayede doğal ancak çarpıcı kirpiklere kavuşabilirsiniz,” diyor.

Makyaj yaparken izlediği adımlar 

 Hollywood ışıkları altında ışıl ışıl parlayan güzel Kim Kardashian, ilk adımın pudrayla başlaması gerektiğini savunuyor. “ Vücudunuzun üzerinde parlayan ışıltılı pudraları tercih edebilirsiniz. Fondöten sürmeden önce bu tür pudralardan kullanırsanız doğal bir parlaklık elde edebilirsiniz.”

 Güzelliğinin sırrı! 

 Güzelliğinin sırrı olarak tek bir şey gösteriyor Kardashian: Makyajınızı temizlemeden asla yatağa girmeyin!

Cildin gözeneklerinin açık olmasının doğal güzellik için çok büyük önemi olduğunu vurgulayan Kim, her kadının makyajını temizlemeden asla yatağa girmemesi gerektiğini belirtiyor.

 En çok sevdiği saç ve makyaj şekli nedir? 

 Kim Kardashian saçlarını tepeden toplamaya ve kirpiklerini ön plana çıkaracak bir makyaj yapmaya bayılıyor. Doğal güzelliğini daha da ön plana çıkaran bu püf noktalarıyla güzelliğinin ve bu güzelliği nasıl sergileyeceğinin farkında!

Ergenlik Döneminde Erken Destek Önemli, Ergenlik Sorunlarında Ailenin Tutumu

Gençlerin bu dönemleri gittikçe içinden çıkılmaz bir hal almakta... Ergenlik döneminde ailesiyle arası bozulmayan bir kişi tanımıyorum... Bur da hem ergenin hem de ailenin bazı hataları olabiliyor... Çocuk kaç yaşında olurssa olsun aile desteğine hep ihtiyacı olacaktır...

Ve de ilgiye... Her zaman ilgili olun onunla... Eve gelince gününün nasıl geçtiğini arkadaşları hakkında bilgili olun ona sahip çıkın ki size karşı hata yapmaktan çekinsin. utansın... Başı boş bırakılırsa ellerinizden kayıp gitmesi an meselesi bile değil... Çünkü ortamlar gerçekten çok kötü Siz 15 yıl boyunca kayıp gitmesi için emek harcamadınız sonuçta ... O yüzden bu konuda ki birincil eylem ilgi alakadır...Kendini ne kadar yalnız hissederse o kadar uzaklaşacaktır aileden....

- "AŞIRI TAVİZ DE, AŞIRI BASKI DA YANLIŞ"

 Ergenlik dönemindeki gençlerin hormonal değişikliklere bağlı olarak anne ve babalarıyla iletişim problemleri yaşayabilmekte, "Bu dönemde genç, abartılı davranışlara girebilmekte....

Anne baba saygınlık beklerken çocuğun asi davranışı aralarında çatışmaları doğuruyor.

Kalp Sağlığı Bebeklikte Başlıyor! Ek Besine Geçişte Anneye Öneriler

Bir anne olarak yazıyı paylaşmak istedim...  ve elbette bir annenin birincil arzusu bebeğinin  çocuğunun sağlıklı yaşamıdır..Bebek ne kadar sağlıklıysa anne baba da okadar sağlıklıdır...

Bebeğinizin kalp-sağlığını ve beslenme alışkanlıklarını doğumla beraber geliştirin. 4-6 ay arasında diğer besin kaynaklarını vermek için acele etmeyin. İlk yıl mutlaka emzirin.

 Bebeğiniz altı aylık olmadan (eğer başka beslenme problemleri yoksa) ek gıdalara başlamayın , başladıktan sonra da meyve ve sebze sularını belirli dozlar ile başlayın

 Bebeğinizi gereğinden fazla beslemeye çalışmamalı veya aç değilse yemeğini bitirmesi için zorlayıcı olmamalısınız.

 Bebeğiniz vücuduna yeteri kadar gıdasını alıyordur zaten. Başlangıçta onu nasıl alıştırırsanız hayatı boyunca o gıdalara karşı sempati duyacaktır. Farklı ve besleyici lezzetleri mutlaka denetin.

İlk deneme de yemeği beğenmezse bile daha sonra denemeleri tekrar tekrar uygulayın. Sağlıklı gıdalar verin. Ve sadece kalori sağlamak için kilo alsın diye, genel besin değeri olmayan zararlı gıdaları vermekten kaçının.

Unutmayın sağlıklı bir bebek sağlıklı bir gelecek demektir. Araştırmalar arterler de yağ birikiminin çocukluk çağında başladığını ve daha yüksek kan kolesterol düzeylerine ulaşmanın çocukların okul çantalarında tükettikleri gıdalarla ciddi oranda etkilendiğini ve okullarda uygulanan yemekhane menülerinin de bu sonuçlarda muhtemel olduğunu göstermiş.

Vimeo Neden Kapatıldı? Vimeo Giriş, Vimeo Video İzle



Daha önce de kapatılan site yine sansürlendi...
Siteyi açanlar şu yazı ile karşılaşıyor:
"ANKARA CBS'nin 28/09/2010 tarih ve 2010/93921 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internetsitesi (vimeo.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır."

Muş'ta Deprem Haberi, Deprem Haberleri

Muş depremi, Muş depremi ne kadar sürecek,Deprem ansızın gelir...
Muş ta meydana gelen depremle ilgili deprem uzmanları araştırma yaparak deprem hakkında bilgi verdi.. Büyük bir depremin habercisi de olabilir...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Muş’ta bugün meydana gelen depremlerin ardından büyük deprem gelmese bile depremlerin en az 7 gün sürmesinin beklendiğini belirtti.

 Prof. Dr. Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Muş’un Bulanık ilçesinde meydana gelen depremlere işaret ederek, Bulanık’ın, Kuzey Anadolu Kırığı’nın Karlıova ile Van Gölü arasındaki uzantıda yer aldığını, deprem üreten Bulanık Kırığı’nın, Murat Irmağı-Karasu Kavşağı ile Bulanık Gölü arasında 20 kilometre boylu olduğunu ve geçmişte de depremler ürettiğini kaydetti.

En Çok Söylenen Yalanlar, Erkeklerin Söylediği Yalanlar

Yalan konusunda hiç kimse diyemez ki ben hiç yalan söylemedim.. 7 sinden tutunda yetmişine kadar ve gelmiş geçmiş bütün insanlar yaşamları süresince yalana başvurmuşlardır... Çünkü insan yalan söylemeye meyillidir...Şimdi erkek ve kadınların en çok söyledikleri yalanlar sizlerle...

1. Bayağı kilo vermişsin
2. Bir ara görüşelim
3. Sorun sende değil bende
4. Ben mail atmıştım size
5. Şimdi seni arayacaktım
6. Zehirlendim İnsan bazen gerçekten zehirlenir ama işten kaytarmak için en sık kullanılan yalandır.
7. İndirim vardı Bu özellikle kadınların, bazen yakın çevrelerine bazen de kendilerine söyledikleri bir yalandır. Mağazanın bir köşesinde indirimli ürünler satılıyorsa, oradan ne alsa indirimli diye inanmak ve inandırmak ister.
8. Feci trafik vardı
9. Göründüğü gibi değil! Birinden “Göründüğü gibi değil!” kalıbını duyuyorsanız, bilin ki orada çetrefilli bir durum var. Yalanlar dizisi genelde bu cümlenin ardından gelmeye başlar, dikkatli olmak gerekir.
10. Seni zayıf gösterdi Pantolon popo kısmını topladı mı? Çizgili uzun gösterdi mi? Bu elbise göbeği kapadı mı? ış kılık kıyafetle kusurları kapamaya girdiğinde etrafımızdakilerden bir yalan duymaya ihtiyacımız vardır. Biz de söyleriz.
11. Ailevi bir mesele vardı
12. Telefonun sesi kısık kalmış
13. Başım ağrıyor
14. Bütün gün toplantıdaydım
15. Senin gibisini görmedim
16. Beş dakika sonra oradayım
18. Önemli olan ruh güzelliği
19. Doktora gidiyoruz
20. Çok kitap okurum
21. 80 milyon bizi seyrediyor
24. Sadece arkadaşız
25. Hiç yalan söylemem

İranlı Aref Sihirbazları, Aref İzle, Aref Nasıl Sihirbaz Yapıyor?

2011 yılında ekranlar da ortaya çıkan ve birçok tartışmalara neden olan çok sevilen bir o kadar da sevilmeyen iranlı adam aref ten bahsediyoruz... Evet adını çok güzel duyurdu türkiye de...Aslında yarışmanın birinciliği bile kendisine ait olmalıydı ve de öyle bekleniyordu ama türkiye  de bir iranlının birinci olması tartışılır bir konuydu zaten türk milleti de ne yaptı kendi ülkesinin adamını birinci yaptı...


Aref'in kısa hikayesi:

 İranlı Aref Ghafouri, 'Yetenek Sizsiniz'de yaptığı gösterileriyle son günlerin en kafa karıştıran insanı. Sihirbazdan öte Ghafouri beyin okuyabiliyor, kaşık çatal bükmede üstüne yok... Aref Ghafouri David Copperfield i sadece seviyor. Amacı bu alemde kendi tarzını yaratmak. Sanal alem kendisini ‘Yetenek Sizsiniz’in yıldızı İranlı Aref Ghafouri’nin gösterilerini çözmeye adadı.

ODTÜ’de okuyan ve dört senedir Türkiye’de yaşayan Aref’in David Copperfield mertebesine ermesine az kaldı. Yarışmada sözünü ettiği bir alışveriş merkezini yok etme gösterisini yerine getirirse, Copperfield’ı da aşar. Hülya Avşar’ın “David Copperfield hakkında ne düşünüyorsun?” sorusuna verdiği “Seviyorum ama kendi tarzımla anılmak isterim” cevabı, fazla söze hacet bırakmıyor sanırız.

 ODTÜ’de okuyan Ghafouri, son olarak üç yıldır üzerinde çalıştığı gösterisiyle ‘Yetenek Sizsiniz’ jürisini ve bütün ekran başındakileri şok etti. Jürinin el ele tutuşarak düşündükleri ve dile getirdikleri, Ghafouri’nin stüdyonun tavanına astığı kutucuğun içinden çıkıverdi. Yarışmacılar arasından sahneye aldığı insanların da tuttuğu kartları, sayıları bir çırpıda biliyor kendisi.