29 Eylül 2012 Cumartesi

Ek Yerleştirme ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular, Ek Yerleştirme Hakkında

. 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme fırsatından kimler yararlanabilecek?

 2012-ÖSYS’de, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kontenjansız lisans/önlisans programları ve özel yetenek programları dışında hiçbir lisans/önlisans programına yerleşmemiş olan adaylar yararlanabilecek. (AÖF kontenjansız bölümleri bu kural dışındadır. Yani bir yere yerleşenler de AÖF kontenjansız bölümleri tercih edebilecektir.)

. Ek yerleştirme fırsatından kimler yararlanamaz?

 2012-ÖSYS’ye başvurmayan ya da başvurduğu halde, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kontenjansız lisans/önlisans programları ve özel yetenek programları dışında herhangi bir lisans/önlisans programına yerleşmiş olan adaylar yararlanamayacak. (AÖF kontenjansız bölümleri bu kural dışındadır. Yani bir yere yerleşenler de AÖF kontenjansız bölümleri tercih edebilecektir.)

 3. Ek yerleştirme fırsatından, ilk yerleştirmede bir yere yerleşen adaylar da yararlanabilecek mi? 

2012-ÖSYS’de, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kontenjansız lisans/önlisans programları ve özel yetenek programları dışında herhangi bir lisans/önlisans programına yerleşmiş olan ve yerleştiği yerden memnun olmayan adaylardan ister kayıt yaptırmış olsun isterse kayıt yaptırmamış olsun, hiçbir aday yararlanamayacak. (AÖF kontenjansız bölümleri bu kural dışındadır. Yani bir yere yerleşenler de AÖF kontenjansız bölümleri tercih edebilecektir.)

 . Hangi programlara öğrenci alınacak? 

 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme’de, 2012-ÖSYS ilk yerleştirmede kontenjanı dolmaması nedeniyle, ya da yerleştiği halde kayıt yaptırmayan adaylar nedeniyle açık oluşan programlarla birlikte bir de yeni açılan programlara öğrenci alınıyor

Burs Veren Yerler 2013, Üniversiteliler için Burs Rehberi

Yurtkur, talep eden öğrencilere burs oranında eğitim hayatından sonra ödemek koşuluyla kredi yardımı da yapıyor. Yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrencilerin "www.kyk.gov.tr" adresinden başvuru yapması gerekiyor.

 Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü de Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan Açıköğretim Fakültesi de dahil olmak üzere üniversite öğrencilerine başvurularını değerlendirerek eğitim yardımı veriyor.

Burs vermede önde gelen kuruluşlardan 

Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu yıl yurt içinde 9 bin 500 öğrenciye burs desteği sağlayacak.

TEV, 2012-2013 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 2 bine giren öğrencilerden 50'sine, aylık 1000 TL "Üstün Başarı Bursu" verecek. Burstan yararlanmak isteyen adayların www.tev.org. tr adresinden doldurdukları formu istenilen belgelerle en geç, 22 Eylül'e kadar TEV'e ulaştırması gerekiyor.

Vehbi Koç Vakfı ise her yıl 10 bin öğrenciye burs vermeyi hedefliyor.
Vakıf, burs vereceği öğrencileri mülakatla sonra seçiyor. Öğrencilerin, Vehbi Koç Vakfı'na burs başvurularını üniversite kayıtları sırasında öğrenci işlerinden yapması gerekiyor.

Keçiboynuzu Faydaları, Keçiboynuzu Mucizeleri

Keçiboynuzu: 8-10 metre yüksekliğinde, daima yeşil kalan bir ağaç olan keçiboynuzu bitkisi siyah boynuz şeklinde meyvelere sahiptir.

Oldukça besleyici ve farklı tadıyla özel bir besin olan keçiboynuzu, harnup olarak da bilinir.

A, B ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir. Keçiboynuzu ve pekmezi yüksek besin değeri ile özellikle zayıflık çekenlere ve gelişim çağındaki çocuklara oldukça faydalı bir besindir.

Keçiboynuzu nasıl kullanılır?

Meyveleri taze ve kuru olarak yenir.
Çekirdeklerinden de yararlanılır.
Yaprakları ve dalları kurutulup kaynatılarak keçiboynuzu çayı yapılabilir. Ayrıca, keçiboynuzu pekmezi yapılır.
Hergün düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikayeti olanlara çok yararlıdır.

Mucize yiyecek Keçiboynuzu kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı) İçindeki E vitamini sayesinde;

öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.
Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.
(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir.
Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.
Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.
Mideye kuvvet verir.
Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır
Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunmaktadır.
Kanın zehirli maddelerini temizler.
İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.
Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler.
İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar İshale karşı mükemmel takviyedir.
Kabızlık şikâyeti olanların da tüketmesi gereken bir meyvedir.

Bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliği bulunuyor. Keçiboynuzu aynı zamanda sperm sayısını artıran özelliğede sahiptir.

Aktif sperm sayısı az olan ve az sperm sayısından dolayı çocuğu olmama riski yüksek baba adaylarının kullanmasında büyük fayda vardır.

Sınavsız İkinci Üniversite Kayıt Tarihleri, Anadolu Üniversitesi Katır Tarihleri

Eğitim her erdemin başıdır... İnsan eğitildikçe daha da insanlaşır...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ), bütün üniversite öğrencilerine ve mezunlarına şartsız, sınavsız ikinci üniversite fırsatı sunmaya devam ediyor.

 AÜ, kariyerinde yükselmek, merak ettiği bölümde okumak ve hayallerinin peşinde koşmak isteyen üniversite öğrencisi ya da mezunlara sunduğu ikinci üniversite için kayıtlar 1 -16 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılabilecek. 

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile iki veya dört yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim İktisat, İşletme fakültelerinin bölüm ve programlarının herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla ikinci üniversite kapsamında başvuru yapabilecekler.

 AÜ'den verilen bilgiye göre, adayların kayıtları 'İnternet Başvuru' ve 'AÖF Bürolarından Kayıt' olmak üzere iki aşamalı yapılacak. İnternet üzerinden kayıt yaptırmak isteyen adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde 'İkinci Üniversite' linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilecek. Site, internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecek.

2012 Kurban Fiyatları, Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Kurban bayramı nedeniyle kurbanlıklar yavaş yavaş yerini almaya başladı..Kurban bayramı gelirken kurban fiyatlarıda kendini belli etmeye başladı tabiki de...

Kurban bayramına yaklaştıgımız bu günlerde kurbanlıkların fiyatları yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. Ancak bilindiği gibi kurban fiyatlarında bayrama doğru farklı uygulamaların gerçekleşmesine baglı olarak aşırı düşüş yada yükselme yaşanabiliyor.

Aşağıda şimdiye kadar netleşmiş kurban fiyatları yazılıdır.
İstanbul baz alınarak oluşturulmuş bu fiyat tablosunda canlı kg olarak fiyatlar yer almaktadır.

 Büyükbaş Hayvan Fiyatları Kurban bayramına doğru kurbanlık fiyatları.

Montofon düveler :15 TL / canlı KG fiyatı.
Limuzin Düveler :16 TL / canlı KG fiyatı.

 Küçükbaş Hayvan Fiyatları

Koyun : 11 TL / canlı KG fiyatı.
Koç : 13 TL / canlı KG fiyatı.
Kuzu : 14 TL / canlı KG fiyatı.
Teke : 12 TL / canlı KG fiyatı.
Keçi : 10 TL / canlı KG fiyatı.

2012 Kurban Bayram Tatili Kaç Gün?

Türkiye olarak çok çalışan bir ülke sayılmayız aslında...Hatta diğer ülkelere oranla en çok tatil yapan ülkeyiz... Kar tatilleri bayram tatilleri, resmi tatiller hafta sonu tatilleri derken tatilleşip gittik:) Ama bazımıza bunlar bile az geliyor... Tatil sevenlere iyi haber kurban bayramı tatili baya bir uzun olacağa benziyor...

Bu yıl kurban bayramı 25 ekim 2012′ye denk gelmektedir. 25 ekim – 29 ekim 2012 arası kurban bayramıdır.

 Kurban bayramının ilk günü 25 ekim perşembe gününe denk geliyor, son gün ise 28 ekim pazar günü, ancak 29 ekim cumhuriyet bayramıyla birleştirilip 10 günlük bir tatil olması olası.

 Hatta konuyla ilgili olarak Kültür Bakanı Ertuğrul Günay bir teklif sunacağını daha önce dile getirmiştir.

Kamil Koç Bilet Kampanyası, Kamil Koç 3 TL ye Bilet

Kamil Koç un namaz konusunda sıkıntı yaşattığı müşteriyi bırakıp gitmesiyle adının duyulması üzerine böylebir kampanya yapması zaten beklenmekteydi..Ne diyelim Allah hayırlı kazanç versin...Rahat hat adını verdiği kampanya kapsamında sadece dönüş bileti 3 tl dir belirtmek isterim sanırım yanlış anlaşılmalar olmuş gidiş geliş 6 tl diye...

Kamil Koç’un tüm hatlar için düzenlediği kampanyaya göre gidiş dönüş bilet alan yolcular dönüş için sadece 3 TL ödeyecekler.

31 Mart’a kadar sürecek kampanyaya ‘Rahat Hat’ olarak adlandırılan VIP hatları da dahil edilirken kampanyadan yaklaşık 65 bin kişinin yararlanması bekleniyor. Bu kampanyadan yararlanmak için Kamil Koç müşterilerine ücretsiz olarak sunulan “YolKart” sahibi olması yeterli olacak.

Adnan Sezgin Neden İstifa Etti, Adnan Sezgin İstifa Haberi

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, sportif direktör Adnan Sezgin’in bugün verdiği istifasını kabul etmek durumunda kaldığını söyledi.

 Polat, yönetim kurulunun Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı ve yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından yönetici Murat Yalçındağ ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Polat, bugün sportif direktör Adnan Sezgin’in kendisine geldiğini dile getirerek, "(Ben daha fazla sizin, yönetimin ve Galatasaray’ın zarar görmesini istemiyorum. Dolayısıyla eğer Galatasaray’ın selameti için istifam gerekiyorsa bunu arz etmek istiyorum) dedi.

Kendisi istifasını verdi. Adnan Sezgin’in istifasını bugünkü görüşmelerin ışığında kabul ettim" diye konuştu. Adnan Sezgin’in kendisine muhalif kişiler tarafından günah keçisi ilan edildiğini dile getiren başkan Polat, "Kendisi hak etmediği muameleye tutuldu.

Bana kendisi 6. kez istifasını verdi. Sezgin’e bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray’a en faydalı profesyonellerden birisi olduğunu söylüyorum. İnşallah bundan sonra hayırlı olur" ifadesini kullandı.

28 Eylül 2012 Cuma

Sütüm Neden Az? Anne Sütünü Ne Artırır?

Doğıum yapan annelerin ilk sorunlarından birisi sütünün az olması ve bebeğinin doymadığı endişesidir... Gerçekten doğumdan sonra yaşanılan bazı şeylerin de etkisiyle sütte azalmaolabilir...Özellikle stresten mutlak uzak kalınmalıdır...
Anne sütünün bebekler için mucizevi bir besin olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı gelişim için ilk 6 ay sadece anne sütü, daha sonra da 2 yıla kadar destek gıdalarıyla anne sütünün tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Annelerin genellikle kısa süre içinde sütten kesildiğini belirten uzmanlar, bu süreyi artıran 6 altın öneriyi sıraladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, emzirme döneminde sağlanan sütteki enerjinin büyük bir kamsının annenin yediklerinden karşılandığını belirtti.

Alınan tüm enerjinin tam olarak süt enerjisine dönüşmediğini vurgulayan İrkin, "Çünkü vücut dokuları da bir miktar enerjiyi emiyor. Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700-800 ml süt salgıladığı esas alındığında, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji gereksinimi 750 kaloriyi buluyor.Bu miktarın 500 kalorisi yediklerinizden sağlanırken, 250 kalorisi hamilelikte depoladığınız yağlardan karşılanıyor.

Bu da emzirme sırasında aldığınız fazla kiloların, enerjiye daha hızlı dönüşmesine dolayısıyla depolanan yağların erimesine katkıda bulunuyor." diye konuştu.

 İrkin, anne sütünü artırmak için gerekli 6 altın öneriyi şu şekilde sıraladı:

2012 KPSS Personel Alımı, 1500 Personel Alınacak Haberi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan duyuruya göre, “İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda yapılacak personel alımı için başvurular, 1-10 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak.

 Muhafaza memuru kadrosuna 800, memur kadrosuna 400, muayene memuru kadrosuna da 300 personel alınacak. Belirtilen kadrolara, 8-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak sözlü sınav sonrası açıktan atama yapılacak.

 Sözlü sınava girmek isteyenler, Bakanlığın “www.gtb.gov.tr” internet sitesinde yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat edebilecek.

Sözlü sınavda adayın, kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, öz güveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, bilgi düzeyi, genel yeteneği ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek.

 Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak.

Telif Haklarına Yeni Düzenleme Haberi Oku

Telif haklarında yeni düzenleme, Telif hakkı düzenlemeleri,Yeni kanunlar


Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de telif hakları korumasının uluslararası gelişmelere uygun bir sisteme sahip olduğu belirtilerek, sistemin etkinliğinin artırılması için yeni bir yasal düzenleme gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi.

 Açıklamada, “Bu yeni düzenlemelerle Neşet Ertaş gibi ülkemiz kültür hayatına önemli katkılar sunmuş sanatçılarımızın telif gelirlerinin arttırılmasını sağlayacak yeni bir meslek birliği yapılanması ile müzik kullanan mahallerin Bakanlığımızca sertifikalandırılmasını da kapsayacak yeni bir lisanslama modeli oluşturulması öngörülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ertaş'ın vefatından sonra çeşitli basın-yayın organlarında Türkiye'de telif haklarının yeterince korunmadığı yönünde haberler yer aldığı ve merhumun yeterince telif geliri elde edememiş olmasında Bakanlığın da sorumluluğu bulunduğuna ilişkin ifadeler kullanıldığı anımsatıldı.

 Türkiye'de telif hakları alanında son 20 yılda önemli ilerleme kaydedildiği belirtilen açıklamada, gelişmiş düzenlemeler ve uygulamalara sahip ülkelerle eş değerde bir telif hakları koruması sağlandığı vurgulandı. Türkiye'de, eser sahipleri, icracı sanatçılar ve yapımcıların haklarının en yüksek seviyede bulunduğunun uluslararası alanda da kabul gördüğünün altı çizilen açıklamada, uluslararası uygulamaların da ötesine geçen bir şekilde hak ihlallerinin önlenmesi ve telif hakları bilincinin yerleşmesi bakımından hapis ve para cezalarını da kapsayan ağır yaptırımlar öngörüldüğü kaydedildi.

 Telif haklarının takibi ve telif bedellerinin toplanması için ilk kez 1983 yılında ilim-edebiyat, güzel sanatlar, müzik ve sinema alanında eser sahiplerini temsil etmek üzere dört meslek birliğinin devlet tarafından kurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, bugün itibarıyla eser sahipleri, icracı sanatçılar ve diğer bağlantılı hak sahipleri tarafından kurulmuş 27 meslek birliğinin faaliyet gösterdiği ifade edildi.

Ağız Kokusu Tedavisi, Ağzım Kokuyor Ne Yapmalıyım?

Ne yazıkki ağı kokusu kişiyi hem toplumsal yönden hem de psikolojik yönden olumsuz etkilemekte ve kişi kendini dışlayabilmektedir.. İstediği an istediği cümleleri kuramakata bu da onun kendine güvenini kaybetmedebirincil etkenlerden biri olmaktadır...

SEBEPLERİ:

 Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Ölü veya ölmek üzere olan bakteriler sülfür bileşikleri açığa çıkarır. Bakteri tabakaları ve yiyecek artıkları dilin arka tarafında birikir. Dilin yüzeyi oldukça pürüzlü bir yapıdadır ve bakterilerin yaşamasına elverişli bir özelliğe sahiptir. Büyük miktarda sülfür bileşikleri de bu alanlarda birikir.

Eğer diş yüzeyi temizlenmezse kısa sürede bakterilerin yaşamasına elverişli bir hal alır. İleri derecede dişeti rahatsızlığına sahip olanlarda kişinin kendi başına temizleyebilmesi pek mümkün olmayan, ulaşılamayan alanlar vardır. derin dişeti cepleri gibi böyle alanlar da kötü kokuya sebep olur. Şanslıyız ki ağız boşluğundan kaynaklanan kötü kokuların tedavisi kısa sürede sonuç vermektedir ve problem halledilebilmektedir.

 TEDAVİ YÖNTEMLERİ (Ağız boşluğu kaynaklılarda)

 Diş problemleriyle diğer patolojik nedenlerin tedavisini yapın. Tam bir ağız muayenesi yaptırın. Koku testleri uygulanabilir ki bu testlerle uçucu sülfür gazları ve halitosis hastalığının boyutları tespit edilir. İleri dişeti hastalıkları ve/veya diş çürükleri tedavi edilmelidir. Ağız kokusunu önlemek için, ağız enfeksiyonları yok edilmeli gömük, sorunlu dişler çekilmelidir. İyi bir ağız hijyenine özen gösterilmeli.

30 Eylül Burç Yorumları, Günlük Burç Yorumu Oku

KOÇ BURCU:

Haftanın ilk günlerinde sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili konular gündeminizde olacak. Sosyal ortamlarda vakit geçirmek size keyif verecek. Bazı planlarınızı etrafınızdaki insanlarla paylaşma ihtiyacı içerisinde olabilirsiniz. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte biraz kendinizi yorgun ve huzursuz hissedebilirsiniz. Fazla duygusal olacağınız bu günlerde olayları abartmamaya özen göstermelisiniz.

 BOĞA BURCU:

 Haftanın ilk günlerinde ileriye yönelik kararlar alma ihtiyacında olacaksınız. Her şeyi bir kenara bırakarak sadece hedeflerinize kanalize olabilirsiniz. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte biraz daha sosyal ortamlarda bulunabilir ve yeni insanlarla tanışma fırsatı bulabilirsiniz.

 İKİZLER BURCU:

 Haftanın ilk günlerinde iyimser bir ruh halinde olabilir ve olayları akışına bırakmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte hali hazırda hukuksal bazı konular var ise onlara odaklanabilirsiniz. Etrafınızdaki insanlara karşı biraz daha hoş görülü davranmalısınız. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte olayları akışına bırakmaktan ziyade yapmanız gerekenlere yoğunlaşmalısınız.

 YENGEÇ BURCU:

 Haftanın ilk günlerinde kendinizi duygusal olarak tedirgin hissedebilirsiniz. Kuşku, öfke ve kıskançlık gibi duygularınız su yüzüne çıkabilir. Gizli kalmış olayların üzerine gitmemelisiniz. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte daha pozitif ve iyimser bir ruh hali içerisinde olacaksınız. Kafanızda gerçekleştirmek istediğiniz planlarınızı bir an önce hayata geçirmeli ve etrafınızdaki negatif olaylardan etkilenmemelisiniz. 

ASLAN BURCU:

Haftanın ilk günlerinde ilgilendiğiniz insanın duygu dünyasına yakın olmayı arzulayabilirsiniz. Etrafınızdaki insanların inişli çıkışlı ruh halleri sizi biraz yorabilir. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte aşırı duygusal tepkiler vermekten kaçınmalısınız. İletişimsel konuların yoğun yaşanacağı bu günler, size bazı fırsatlar getirebilir. Bu yüzden bunları iyi değerlendirmeye odaklanmalısınız. Kulağınıza gelen bazı lafları önemsememeli ve ne olursa olsun kendinizden ödün vermemelisiniz.

 BAŞAK BURCU:

Haftanın ilk günlerinde işle ilgili konular gündeminizde olacak. Eğer çalışmıyorsanız yeni bir iş arayışı içerisinde olabilirsiniz. Birden fazla konuyla uğraşmanız sizi epey yorabilir. Fazla dağılmamalısınız. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte etrafınızdaki insanların bazı davranışları sizi hayal kırıklığına uğratabilir. O yüzden fazla beklenti içerisinde olmamanız gerekiyor.

 TERAZİ BURCU:

Haftanın ilk günlerinde kendinizi daha keyifli hissettiğiniz yerlerde bulunmak isteyeceksiniz. Hayatınıza giren insanların gerçek yüzlerini göreceksiniz. Olayları tam anlamadan peşin yargılarda bulunmamanız gerekiyor. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte olayları akışına bırakmanız ve fazla detaycı olmamanız gerekiyor. İleriye yönelik kararlar almak için uygun zamanlardasınız. Daha tutarlı davranışlar içerisinde bulunmalısınız.

 AKREP BURCU:

Haftanın ilk günlerinde evi ve aileyi ilgilendiren konular gündeminizde olacak. Aile bireyleri ile olan ilişkileri yeniden masaya yatırabilirsiniz. Bu zamanlarda aşırı duygusal ve hassas tavırlar içerisinde olacağınız için ani kararlar vermekten kaçınmalısınız. Perşembe günüden Pazar gününe kadarki süreçte kendinizi daha çok göstermek isteyecek ve hayatın keyifli yönlerine odaklanacaksınız. Aşırı davranışlardan ve olayları abartmaktan uzak durmalısınız.

 YAY BURCU:

Haftanın ilk günlerinde iletişimsel konular ve diyaloglar gündeminizde yer alacak. Olayları değerlendirirken mantığınızı öne çıkarmanız gerekiyor. Yakın çevre ile ilgili konularda bazı çözüm arayışları içerisinde olabilirsiniz. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte aşırı duygusal tavırlar içerisinde olabilirsiniz. Bu yüzden biraz daha kendinize zaman ayırmalı ve size sıkıntı yaratan insanlardan uzaklaşmalısınız.

 OĞLAK BURCU:

Haftanın ilk günlerinde parasal konular gündeminizde olacak. Hayatınızdaki yoğun tempo sizin bazı kararlar almanıza ve çevrenizdeki bazı insanlarla iletişime geçmenize neden olacak. Gerçekleştirmek istediğiniz projelerde ve fikirlerde bazı gecikmeler yaşayabilirsiniz. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte fikirlerinizi ve düşüncelerinizi daha rahat ifade edebilir ve çevrenizden destekler alabilirsiniz.

 KOVA BURCU:

Haftanın ilk günlerinde kendinizle ilgili bazı kararlar alma ihtiyacı içerisinde olabilirsiniz. Etrafınızdaki insanlara olan tepkilerinizi saklamakta biraz zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden acele kararlardan ve ani tepkilerden uzak durmanız ve olayları kontrol altında tutmanız gerekiyor. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte farklı sosyal ortamlara girerek kendinize yeni fırsatlar yaratabilirsiniz. Bu dönemde aşırı harcamalardan uzak durmanız gerekiyor.

 BALIK BURCU:

Haftanın ilk günlerinde kendinizi aşırı duygusal ve kırılgan hissedebilirsiniz. Etrafınızdaki insanların tavır ve davranışları size anlamsız gelebilir. Bu süreçte aşırı ve gereksiz alınganlıklar yapmamanız gerekiyor. Perşembe gününden Pazar gününe kadarki süreçte kendinizi daha rahat ifade edebileceksiniz. Enerjinizin dağılmasına izin vermemeli ve sizinle ilgisi olmayan konularda fikir yürütmemeye çalışmalısınız.

O Ses Türkiye Başvuru Formu Doldur, O ses Türkiye Birincisi

1 dönem de rekor kıran yarışmalardan o ses türkiye yeniden ekranlara gelmeye hazırlanıyor...
Türkiye’nin en iyi seslerinden Murat Boz, Hülya Avşar,Mustafa Sandal ve Hadise'nin juri üyeliği yaptığı yarışmada herkese başarılar diliyoruz ve hak eden kazansın diyoruz...

  O Ses Türkiye Heyecanı Yeniden Başlıyor Milyonları ekranlara kitleyen Türkiye'nin en iyi ses yarışması 'O Ses Türkiye' bu sezonda ekranlara bomba gibi geliyor.

Sizde O Ses Türkiye'de yarışmacı olmak istiyorsanız Acunn.com'daki başvuru formunu doldurmanız yeterli.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>

Diş Teli Fiyatları 2013, Diş Telini SGK Karşılıyor mu? Hastane Tavsiyeleri

Diş teli taktırmak isteyenler fiyatından ne kadar şikayetçi olsa da diş tellerinin fiyatları arttıkça artmakta..
Diş teli fiyatları Diş teli ücretleri 2.000 – 3500 TL arasında değişmektedir. SKG ve BAĞ-KUR, diş teli taktırmayı lüks saymasından dolayı sadece 18 yaş altı için ödeme yapıyor.
SGK içerisinde birçok gelişme olmaktatır. En son Diş tedavilerini devletin karşılayacağı haberlerini duymuştur...

 Ankarada Tavsiye Edilen Ortodontistler Ve Hastaneler, 2013 Fiyatları Nelerdir? 

 Ortodontist Mehmet Tokatlı ( konur sokak ) 4000 TL civarı

 Sibel Arda ( tunalı hilmi de )

 Büyük Orta Doğu Tıp Merkezi Alaçam ( tunus cad.)

 Hacettepe Unv. Diş Hekimliği Fakültesi
 Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
 Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
 Topraklık Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ( Diş teli yapılıyor. Ortodonti bölümü var ve fazla bilinmediğinden çok fazla sıra olmuyor. SGK karşılıyor ancak 18 yaşından küçük olmanız gerek.)

Sağlıklı Diş Fırçalama, Diş Fırçalama Tekniği

Çürük oluşumunu nasıl önleyebilirim? 

 Florlu bir diş macunu ile dişler fırçalanmalıdır. Dişlerinizin ara yüzleri için diş ipi veya diğer ara yüz araçlarından faydalanınız. Dengeli beslenmeye dikkat edilmeli ve abur cubur yiyeceklere bir sınır konulmalıdır. Dişlerinizi çürüğe karşı daha dayanıklı hale getiren uygulamalardan "florlama" ve "fissür örtücüler" hakkında dişhekiminize danışınız.

 Profesyonel diş temizliği ve ağız muayeneniz için düzenli olarak dişhekiminizi ziyaret etmelisiniz. Ağız bakım ürünlerini nasıl seçmeliyim? Piyasada çok çeşitli ve cazip kılınan pek çok ürün olması sizi şaşırtabilir. Seçim yaparken onaylanmış ve dişhekiminizin tavsiye ettiği ürünleri satın almaya dikkat etmelisiniz.

 Bir diş fırçasını ne kadar kullanabilirim? 

 Genelde 3-4 ay kullanılabilir. Diş fırçasının bozulduğunu kıl demetlerinin birbirinden ayrılmasından, dağılmasından ve eğilmesinden anlayabilirsiniz. Sert kıllı fırçalar dişlerinize zarar verebilir. Çocuklar ise henüz doğru fırçalamayı tam olarak uygulayamadıklarından daha çabuk fırça eskitirler. yukarı yıpranmamış yıpranmış

 En doğru diş fırçalama tekniği hangisidir? 

Yirmilik Dişim Ağrıyor Ne Yapmalıyım? Yirmilik Diş Ağrısı

Yirmilik dişler genelde herkesin ortak sorunu... Seneler boyu süren bir işlem de diyebiliriz...İnsan ölecek yaşa geliyo ve hala yirmilik diş ağrısı çekiyor...(her insan ölecek yaştadır) Genelde ameliyatla alınan yirmilik dişler mutlaka bir doktor kontrolü gerektirmekte...

Kısaca yirmilik diş hakkındaki görüş;

Yirmi yaş dişlerinin çoğunun hastalarımız için sorun kaynağı olduğu görülmektedir. Sorun, bu dişlerin temizliğinin zor oluşu ve çürüğe eğilimli olmalarıdır. En büyük sıkıntılar gömülü ya da yarı gömülü yirmi yaş dişlerinde yaşanmaktadır. Bakteriler yarı gömülü yirmi yaş dişinin çevresindeki dokuda kolayca çoğalarak enfeksiyona yol açabilir ve Patolojik Cep adı verilen bir boşluk oluşur. Bölgede dişeti hastalığı ve çürük başlar. Bu dişlerin komşu dişleri ve çene kemiğini sıkıştırması sonucu kistler oluşabilir ve dişi çevreleyen kemikte yıkım oluşur. Bu nedenle, bu durumdaki yirmi yaş dişlerinin çekimi gereklidir.

Çocuğum Ödev Yapmıyor! Çocuğum Ders Çalışmıyor

Okul sezonuyla ödev tartışmaları da başlamış oldu:) Çocukların ödev yapmamak için binbir türlü hikayeleriyle annelere kolaylık diliyoruz..Annelere diyorum çünkü babalar bu konuda fazla duyarsız gibi:)) Ama bu konuda anne babalara da büyük görevler düşüyor... Ona zaman tanımanız lazımki isteyerek yapsın.Bırakın bi kaç gün ödev yapmasın arkadaşları yaptığında sınıfta belki de ödev yapmayan tek kendisi olacağı için fikir değiştirebilir...

Anne-baba olarak öncelikle ödev yapmanın çocuğun kendi sorumluluğunda olduğunu ve kendisinin yapması gerektiğini belirtmeli ve öğretmeliler. Uzmanlar çocuğun yerine kesinlikle ödev yapılmaması gerektiğini ve unutulan ödevlerin bir başkasından ve çocuğun arkadaşlarından öğrenilmemesi gerektiğini belirtiyor. ödev yapma alışkanlığı, çocuğun özgüvenini geliştirirken, iç disiplinini belirler ve geliştirir. öğrenme isteği uyandırır ve çocuğun okul başarısını yükseltir.

Bu yüzden çocuğun düzenli ödev yapma alışkanlığını geliştirmek ilerideki okul hayatının başarısını belirleyecektir.

 Anne-babaların bu konuda yapması gerekenler

Hamile Kalmak İstiyorum, Anne Olmak İstiyorum

Bütün kadınların tatması gereken bir şeydir bebek sahibi olmak,,,O duyduyu tatmak geceleri uykusuz kalmak ve daha bir sürü şey... Ama ne yazik ki bazı kadınlar hamile kalamıyor sanki bebeği istedikçe ulaşılmaz oluyor... artık tıpın uyguladığı birçok yöntemlerle bazı sorunlarda  aşılmakta ama yine başarısız olan da var,Mesela 18 yıl sonra hamile kalan tanıdıklarım var bazısı da tamamen şans,Süpriz gibi beklenmedik anlarda ortaya çıkıveriyor... Allah tan tüm isteyenlere bir bebek diliyorum...
Ve ne kadar zor bir duygu olduğunu az çok biliyorum...

Anne Olmaya Hazır mısınız?

 Adetleri düzenli olan bir kadında hamile kalmak için en uygun dönem, âdetin ilk gününden itibaren 11 ila 17'nci günler arasıdır. Eğer bu günlerde cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız artar.

 Çocuk yapmaya hazır mısınız?

Peki, istediğiniz günden hemen sonra hamile kalabilir misiniz?

Doğum kontrol yöntemini keser kesmez hamile kalmak mümkün mü?

Hamilelik planlanmalı mı yoksa sürpriz şekilde ortaya çıkmasını mı beklemek lazım

Kız ya da erkek çocuk yapmanın kuralları var mı?

Anne olmaya fiziki olarak hazır mısınız, şu sıralar neler yiyorsunuz?

Acaba test mi yaptırmalısınız?

Doğurganlığı artırıcı özel yöntemler var mı?

Sizce En Sağlıklısı Planlı Hamilelik Mi, Yoksa Sürpriz Olanı Mı?

Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde kromozom anomalisi olma ihtimali yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 3 ay sonra hamile kalınmalıdır.

 Bir Kadın Hamileliğe Kaç Ay Önceden Hazırlanmalı?

 Öncelikle kadın fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmalı. Özellikle doğum kontrol hapları kullanan kadınlar en az 3 ay önce hapları bırakmalı, geçen sürede kontrollü cinsel ilişkide bulunmalı. Hamile kalmadan 2 ay öncesinden başlayıp, hamileliğin ilk 3 ayında da devam edecek şekilde günde 0,4 mg. folik asit kullanımı, bebekte sinir sisteminde problem olma ihtimalini yüzde 80 azaltır. Eğer annenin daha önce böyle problemli bebeği varsa folik asit kullanımının günde 4 mg. olması gerekir. Bir ailede daha önceden sinir sistemi sorunlu bebek varsa; bir sonraki gebelikte kadının yine aynı problemle bebek doğurma ihtimali yüzde 3-5 daha fazla artmıştır.

Migrenin Tedavisi Bulundu Haberi, Migrenin Tedavisi Bulundu

Migren, dünyada insanlarda en sık görülen ağrılı rahatsızlıklar arasında... Bulantı, kusma, ışığa ve sese gürültüye duyarlılık gösteren bir rahatsızlıktır. Migreni olan kişi yanındakilere zor anlar yaşatabilir. Migren atakları yaşam kalitesini düşüren ve/veya durduran şiddetli bir baş ağrısıdır.

Özellikle Türkiye’de her dört kadından birinin migren hastası olduğu, Türk Nöroloji Derneği Başağrısı Çalışma Grubu bünyesinde hayata geçirilen çalışma ile ortaya çıkarılmış durumda.

 insei nedir?

Jinsei, 2010 yılında İngiltere Kay Pidgeon'da yaptığı bilimsel araştırmanın ilk nicel gözlem hipotezini basına açtı. Raporu incelediğimizde Uluslararası kabul görmüş PIP teknolojisi kullanarak vücuda temas halindeyken yapılan inceleme de Jinsei, vücuda bir auro kalkanı (Vücuttan yayılan ışınsal bir enerji alanı) oluşturarak dışarıdan gelen zararlı manyetik sinyallerden korumasına yardımcı olmaktadir. Ürünün birçok tanıdık siması ve büyük başarıları var.

Günümüz teknolojisi bize bir çok kolaylık sağlarken, sağlığımızı da bir o kadar derinden tehdit ediyor. Cep telefonu, Bilgisayarlar ve Kablosuz Modemler, Baz istasyonları bunlardan sadece bazıları. Her gün konuştuğumuz cep telefonunun sigara gibi öldürür yazısı kısa bir zaman içerisinde açıklanması duyumlar arasında.

 CNN’in haberine göre Dünya Sağlık Örgütü'nün yürüttüğü yeni araştırmada cep telefonu kullanmak beyin kanseri riskini artırabilir. Bu tür elektro manyetik cihazların yaydıkları görünmeyen zararlı sinyaller, birçok hastalığı tetiklediği gibi mevcut hastalığın da iyileşmesine engel olabiliyor.


Hamile Kadın İşten Çıkartılamayacak Haberi Oku

Kadına kadın iş gücüne önem verildiği bu dönemlerde kadınların şikayetleri bitmek bilmiyor... 170 hattını arayarak şikayette bulunan kadınlara güzel bir müjde...Kadınlar artık istemediği sürece işten cıkartılamayacak...

Şikâyetler arasında, "hamilelik, doğum ve evlilik nedeniyle işten çıkarılma" başı çekti. "Verimi düşecek, sık sık izin alacak, işini ihmal edecek" gibi varsayımlarla hamile ve doğum yapan kadınları işten çıkaran işletmeler incelemeye alındı. Anne ve annelik sürecindeki kadını işten çıkaran, istifaya zorlayan işletmelere cezai yaptırım uygulanacak. Bu işletmeler, ihbar ve kıdemin yanında "kötü niyet" tazminatı da ödemek zorunda kalacak.

Kuranda Geçen Sureler ve Anlamları, Kuranda Geçen Dualar


1-Fatiha: Açılış Suresi,Kuranı Kerimin başlangıç suresi olduğundan bu adı almıştır.

 2-Bakara: İnek Suresi, 67-71. ayetlerinde Yahudilere kesilmesi emredilen inekten söz edildiği için bu ismi almıştır.

 3-Ali İmran: İmran Ailesi Suresi, İmran ailesinden bahsedildiğinden bu adı almıştır.

 4-Nisa: Kadınlar Suresi, Pek çok ayetinde kadınların haklarından bahsedildiği için bu adı almıştır.

 5-Maide: Ziyafet (Sofra) Suresi, 112. ve 114. ayetlerinde Hz. İsanın Allahtan istediği sofradan söz edildiğinden bu adı almıştır.

 6-Enam: Davar Suresi, Arapların hayvanlara uyguladıkları bazı gelenekler kınandığı için bu adı almıştır. 

7-Araf: Orta Yer Suresi, 46. Ayette yer alan cennet ve cehennem arasındaki orta yer bölgesindeki insanlardan bahsedildiği için bu adı almıştır.

 8-Enfal: Ganimetler Suresi, Savaş ganimetlerinin durumundan bu adı almıştır.

 9-Tevbe: Tövbe Suresi, ismini 104. ayetinde yer alan Allahın, tövbeleri çokça kabul ettiği, çokça bağışladığının ifade edilmesinden alır.

 10-Yunus: Yunus Suresi, Hz. Yunus ve kavminden bahsedildiği için bu adı almıştır.

 11-Hud: Hud Suresi, Hz. Hudun hayatı anlatıldığı için bu adı almıştır.

12-Yusuf: Yusuf Suresi, Hz. Yusufun hayatı anlatıldığı için bu adı almıştır.

 13-Rad: Gök Gürültüsü Suresi, 13. ayetinde gök gürültüsünün Allahı tesbih edip yücelttiği anlatıldığından bu adı almıştır.

 14-İbrahim: İbrahim Suresi, 35-41. ayetlerinde Hz. İbrahimin yaptığı dua anıldığından bu adı almıştır. 

15-Hicr: Hicr Suresi, adını 80-84. ayetlerinde bahsedilen bir yer adı olan Hicrden almıştır.

 16-Nahl: Arı Suresi, 68-69. ayetlerinde Allahın balarısına, dağlardan, ağaçlardan ve çardaklardan evler edinmesi emrinden dolayı bu adı almıştır.

 17-İsra: Gece Yürüyüşü Suresi, Allahın Hz. Muhammedi gecenin bir vaktinde ayetlerinden bir kısmını göstermek üzere Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya yürütmesinde almıştır ismini.

 18-Kehf: Mağara Suresi, 9-27. ayetlerinde putperest kavimlerinden kaçıp mağaraya gizlenen bir grup gencin hikayesi anlatıldığından dolayı bu ismi almıştır.

 19-Meryem: Meryem Suresi, Hz. Meryemden bahsedildiği için bu ismi almıştır.

 20-Ta-Ha: Ta-Ha Suresi, ismini surenin başında yer alan Ta ve Ha harflerinden almıştır.

 21-Enbiya: Peygamberler Suresi, ağırlıklı olarak peygamberlerden söz edildiğinden bu adı almıştır. 22-Hac: Hac Suresi, Hac ibadetinden bahsedildiğinden bu adı almıştır.

 23-Müminun: İnananlar Suresi, İnananların başarıya ulaşacaklarından bahsedildiğinden bu adı almıştır. 

24-Nur: Işık Suresi, ismini 35. ayetinde yer alan ve Allahın nurunu tasvir eden ayetten alır.

 25-Furkan: Ayırıcı Suresi, ismini 1. ayetinde geçen hakkı batıldan ayıran manasındaki Furkan kelimesinden alır.

 26-Şuara: Şairler Suresi, 224. ayetinde şairlerden söz edildiği için bu adı almıştır.

 27-Neml: Karınca Suresi, ismini 18. ayetinde Hz. Süleymanın ordusunu görünce yoldan çekilen karıncalardan almıştır.

 28-Kasas: Tarihi Vakalar Suresi, İsmini 25. ayetinde geçen kasas kelimesinden alımıştır.

 29-Ankebut: Dişi Örümcek Suresi, 41. ayetinde kâfirlerin işleri örümcek ağına benzetildiğinden bu adı almıştır.

 30-Rum: Romalılar Suresi, ismini 1. ayetinde Persliler ile yapılan savaşta yenilgiye uğrayan Romalıların yakında gelip geleceğinin ifade edilmesinden almıştır.

 31-Lokman: Lokman Suresi, ismini Allahın Hz. Lokmana verdiği hikmetten bahseden 12. ayetten almıştır. 

32-Secde: Secde Suresi, ismini 15. ayette geçen secde kelimesinden almıştır.

 33-Ahzab: Gruplar (Topluluklar) Suresi, ismini Müslümanlara karşı savaşmak üzere birleşen Arap kabilelerinden almıştır.

 34-Sebe: Sebe Suresi, ismini 15. ayetinde yer alan Yemende bir bölge veya kabile ismi olan Sebâ kelimesinden almıştır.

 35-Fâtır: Yaratan Suresi, ismini 1. ayetinde geçen fâtır kelimesinden almıştır. 36-Ya-Sin: Ya-Sin Suresi, ismini 1. ayetinde geçen ya ve sin harflerinden alır.

 37-Saffat: Saf Tutanlar Suresi, adını ilk ayetinde yer alan sıra sıra dizilenler ifadesinden almıştır. 38-Sad: Sad Suresi, Sad harfi ile başladığından dolayı bu adı almıştır.

 39-Zümer: Yığınlar Suresi, 71 ve 73. ayetinde geçen bu kelime sureye ismini vermiştir.

 40-Gafir (Mümin Suresi): Bağışlayan Suresi, Allahın günahları bağışlayan sıfatının yeraldığı 3. ayetteki Gafir kelimesinden ötürü bu adı almıştır.

 41-Fussilet: Ayrıntılı Suresi, Kuranın ayrıntılı kılındığını ifade eden fussilet kelimesinin geçtiği 3. ayetinden ismini almıştır.

 42-Şura: Danışma Suresi, 38. ayetinde müminlerin işlerini aralarında danışma ile gördükleri anlatıldığından bu adı almıştır.

 43-Zuhruf: Gösteriş-Süsler Suresi, ismini 35. ayetinde Allahın verdiği ifade edilen altın-gümüş gibi süslerin sadece bu dünya hayatının malı olduğunun ifade edilmesinden almıştır.

Kuran'da Geçen İsimler ve Anlamları, Kız Bebek İsimleri

Aziz Cinsiyet : Erkek

1. Muhterem, sayın. 2. Sevgili. 3. Veli, evliya, ermiş. 4. Az bulunur. 5. Allah’ın izzetli kıldığı, mü’min. - Aziz (İmadettin Abulfeth Osman el-Aziz): Selahaddin Eyyubi-’nin II. oğlu. Kardeşi el-Efdal, Melik iken kendisi Şam’ı terkederek Mısır Eyyubileri hükümdarlığını ilan etti. Fakat daha sonra kardeşiyle barıştı. Kur’an-ı Kerim’de Âl-i İmran ve Yusuf surelerinde geçmektedir.

 Firdevs Cinsiyet : Kız
1. Cennet, 2. Bostan, bahçe. - Firdevsi: İran’ın milli destanı olan "Şeyhname"nin yazarıdır. Adı, Mansur b. Hasan’dır. 934-1020 yıllan arasında yaşadığı tahmin edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Kehf ve Mü’minün Surelerinde Geçmektedir.

 Furkan Cinsiyet : Erkek Hakkı, batıldan, doğruyu yanlıştan ayırma, tefrik. Kur’an-ı Kerim’de Bakara suresinde geçmektedir.

 Havva Cinsiyet : Kız Esmer kadın. Havva: Hz. Adem (a.s.)’in karısı, ilk kadın. Adem (a.s) cennette uyurken sol kaburga kemiğinden yaratılmıştır. İnsan soyunun başlangıcı yani türeyiş, onların bir arada yaşamaya başlamasıyla vaki olmuştur. Kur’an-ı Kerim’de TÂ HÂ suresinde geçmektedir.

27 Eylül 2012 Perşembe

Almanca Renkler, Almanca Renkler ve Okunuşları

Almanca renkler yazılışları ve okunuşlarını sizler için paylaştık...Almanca Öğrenmek isteyenler için en başta bilinmesi gerekenlerden biriside renkler...

Schwarz:siyah
Rot:kırmızı
Grün:yeşil
Blau:mavi
Gelb:sarı
orange:turuncu
rosaembe braun:kahverengi
grau:gri
lila:lila
beyaz:weiss
mor:violett
lacivert:dunkelblau
bordo:weinrot

 Sarı - gelb=gelb
Kırmızı - rot=rot
Siyah - schwarz=şıvarz
Beyaz - weiß=vays
Mavi - blau=blau
Yeşil - grün=grün
Lacivert - marine=marinne
Mor - violett=violet
Pembe - rosa=rosa
Turuncu - orange=oranj
Kahverengi - braun=braun
Gri - grau=grau

Almanca Temel Kelimeler, Almanca Kelimeler Okunuşları

Evet - Ja [yâ]
Hayır - Nein [nayn]
Teşekkür ederim - Danke (schön) [dañkı (şön)]

Çok teşekkür ederim - Danke sehr / Vielen Dank [dañkı zeğä / fîlın dañk]
Lütfen - Bitte [bitı]
Özür dilerim - Entschuldigung [entşûldigûñ]

Afedersiniz - Es tut mir leid [es tût miı layt]
Merhaba - Hallo [halo]
Güle güle - Auf wiedersehen [auf vîdızeğın] Tschüss [çüss]

Görüşürüz - Bis bald [bis balt]
Günaydın - Guten Morgen [gutın môğgın]
Hoşçakal (Elveda) - Leb wohl! [lep vol] - Tschüss [çüss]
İyi akşamlar - Guten Abend [gûtın âbınt]
İyi geceler - Gute Nacht [gûtı naht]

Ben - ich [ih]
Sen / siz [kibar] - du / Sie [dû / zî]
Biz - wir [viğa]
Siz(ler) - Ihr [îğa]
Onlar - sie [zî]

Almanca Sayılar ve Okunuşları, Almanca Sayılar Yazılışları

Almanca sayılar aşağıda verilmiştir... Yabancı dil bilgisi için en önce öğrenilmesi gerekenler arasında ilk sıralarda yer alanlardan birisi de sayılardır...Kişinin ana dili hariç başka birdil yada dilleri bilmesi kadar güzel birsey yoktur....Yaşam kalitesini belirleyen unsurlardan birisi de birden fazla dil bilmekten geçmektedir... Özellikle iş hayatın da büyük önem tasıyan yabancı diller kişinin geleceğine katkı sağlamakta...

null 0 (sıfır)
eins 1 (bir)
zwei 2 (iki)
drei 3 (üç)
vier 4 (dört)
fünf 5 (beş)
sechs 6 (altı)
sieben 7 (yedi)
acht 8 (sekiz)
neun 9 (dokuz)
zehn 10 (on)
elf (!) 11 (on bir)
zwölf (!) 12 (on iki)
dreizehn 13 (on üç)
vierzehn 14 (on dört)
fünfzehn 15 (on beş)
sechzehn 16 (on altı)
siebzehn 17 (on yedi)
achtzehn 18 (on sekiz)
neunzehn 19 (on dokuz)
zwanzig 20 (yirmi)
einundzwanzig 21 (yirmi bir)
zweiundzwanzig 22 (yirmi iki)
dreißig 30 (otuz)
vierzig 40 (kırk)
fünfzig 50 (elli)
sechzig 60 (altmış)
siebzig 70 (yetmiş)
achtzig 80 (seksen)
neunzig 90 (doksan)

26 Eylül 2012 Çarşamba

Facebook Şekilli Yazı Yazma, Facebook Yazı Kodları

Günümüzün popüler sitelerinden olan facebook için farklı yazılar yazabilirsiniz...Aşağıda verilen kodları kullanarak Şekilli yazılar yapabilir değişik yüz ifadeleri kullanabilirsiniz...

Şekilli harflerle mesaj atabilmek için aşağıdaki kodları kullanmanız gerekmektedir.


[[107015582669715]] = A

[[116067591741123]] = B
[[115602405121532]] = C
[[112542438763744]] = D
[[115430438474268]] = E
[[109225112442557]] = F
[[111532845537326]] = G
[[111356865552629]] = H
[[109294689102123]] = I
[[115636698451811]] = J
[[116651741681944]] = K
[[115807951764667]] = L
[[106596672714242]] = M
[[108634132504932]] = N
[[116564658357124]] = O
[[111669128857397]] = P
[[107061805996548]] = Q
[[106699962703083]] = R
[[115927268419031]] = S
[[112669162092780]] = T
[[108983579135532]] = U
[[107023745999320]] = V
[[106678406038354]] = W
[[116740548336581]] = X
[[112416755444217]] = Y
[[165724910215]] = Z

Yazıyı yazarken kodlar arasında boşluk bırakmanı gerekmektedir.


"DE" yazabilmek;


[[112542438763744]] [[115430438474268]] bu iki kodu aralarında boşluk bırakarak mesaj penceresinden gönderiyorsunuz.


Yüz ifadesi gönderebilmek için kullanmanız gerekn kodları;


[[171108522930776]]

[[143220739082110]]
[[169919399735055]]
[[211782832186415]]
[[142670085793927]]
[[170815706323196]]
[[168456309878025]]
[[167359756658519]]
[[218595638164996]]
[[224812970902314]]
[[192644604154319]]
[[177903015598419]]
[[105387672833401]]
[[100002727365206]]
[[100002752520227]]
[[218595638164996]]
[[129627277060203]]
[[98438140742]]
[[100001256102462]]
[[168040846586189]]
[[125038607580286]]


Bilgisayar Parçaları ve Görevleri, CPU Nedir?


Günümüzde kullanımı yaygınlaşan bilgisayarları kullanırken hakkını vermek gerek diye düşünüyorum...Kullandığımız makinanın ana parçaları ve de görevleri sizlerle;

CPU: 

Central Processing Unit ( Merkezi İşlem Birimi). Ana İşlem Ünitesi, Merkezi İşlemci ya da kısaca işlemci. Bilgisayarın program komutlarını bellekten aldıktan sonra kodlarını çözen ve karşılığı olan işlemleri yerine getiren merkez birimi. CPU genellikle bilgisayarın beyni olarak tanımlanır. Çünkü tüm işlemler CPU tarafından yapılır. Bu nedenle bir bilgisayarın işlem yeteneği ve hızı işlemcisinin yeteneği ve hızıyla doğrudan ilgilidir.

 HARDDISK:

Sabit disk. Bilgisayarlarda bilgi depolama ünitesi. Sabit diskler büyük miktarda bilgiyi uzun süreli olarak saklamak için kullanılan manyetik disklerdir. Genellikle taşınabilir olma özelliği yoktur. Zaten bu yüzden de sabit disk adını almışlardır. Bilgisayar kasasının içinde kendileri için ayrılmış yuvalara yerleştirilirler. Sabit diskler özellikle disketlerle karşılaştırıldığında çok büyük miktarda bilgi depolama özelliğine sahiptirler.

DISK DRIVE: 

Disk sürücü. Diske veri yazan ya da okuyan birim. Disk sürücüler okuyup yazdıkları disk tipine göre çeşitli isimler alır: Disketlere okuyup yazan disket sürücüler, optik disklere okuyup yazan optik sürücüler gibi...genelde, disk sürücü dendiğinde sabit disk sürücü kastedilir. Disk sürücüler bilgisayarın içine yerleştirilebileceği gibi, bir dış ünite olarak da bağlanabilir.

 MAINBOARD: Ana kart.

 Bilgisayarlardaki temel devre ve bileşenleri üzerinde bulunduran kart. Ana kart, CPU, BIOS, bellek, depolama aygıtı arabirimleri, seri ve paralel portlar, genişleme yuvaları ve ekran, klavye gibi çevre ünitelerinin denetleyicilerini bulundurur. Bir PC’ yi daha iyi bir modele çevirmek için ana kartı değiştirmek gerekir. Ana kartla birlikte sadece CPU değil, ROM ve ana bellek de daha iyi modele geçirilmiş olur. Ancak bu işlem sırasında genişleme kartlarının yeni ana kartla uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.

 RAM: Random Access Memory. 

Öğrenilmiş Çaresizlik Hakkında, Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Öğrenilmiş çaresizlik konusu özellikle psikoloji biliminin üzerinde uzunca bir süre araştırma yaptığı önemli konulardan sayılabilir. Öğrenilmiş çaresizlik ifadesi ilk olarak Martin E. P. Seligman tarafından tanımlanmış olup daha çok bireyin kendisinin kontrol edemediği olumsuz olaylara maruz kalmasıyla ortaya çıkan çaresizlik duygusu ve motivasyonsuzluk için kullandığı bir terimdir.

 1965'in başlarında, Martin E. P. Seligman meslektaşları ile birlikte, öğrenme ile korku arasındaki ilişkiyi incelemek üzere, köpekler üzerinde Pavlov'un (klasik koşullanma) şartlı refleks deneyini yaparken tesadüfen bir şey keşfetti. Buna göre ilk olarak Pavlov, köpeklere yiyeceğin gösterilmesi ve akabinde bir zil sesi çalınması işlemini defalarca tekrarlamış ve bunun sonucunda da köpekler artık kendilerine yiyecek verilmese de zil sesini duyduklarında tükürük salgılamaya başlamışlardı.

Çocukların Kalsiyum İhtiyacı, Kalsiyumlu Besinler

Kalsiyum, çocuğumuzun büyüyen kemiklerinin ve dişlerinin sağlıklı ve güçlü olması için gereken çok önemli bir mineral, vücudumuzun yapıtaşıdır.

Kalsiyumdan zengin bir diyetle beslenen çocuk, ömür boyu sağlam kemiklere sahip olacak, ileri yaşta kemik erimesinden korunmuş olacaktır. Çocuğun kalsiyum gereksinimi yaşla birlikte farklılık göstermektedir.

Her yaş için kalsiyum alımına dikkat etmek gerekir.

1-3 yaş arası günde 500 mg

4-8 yaş arası günde 800 mg

9-18 yaş arası günde 1300 mg kalsiyum alımı sağlanmalıdır.

Öncelikle, süt ve peynir, yoğurt gibi süt ürünleri zengin kalsiyum kaynaklarıdır.

Örneğin 1 su bardağı süt 300 mg kalsiyum içermektedir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, brokoli de iyi birer kalsiyum kaynağıdırlar. Günlük gereksinimin alınması için çocuğa yemek ve ara öğünlerde kalsiyumdan zengin gıdalar önermeli, evde bulundurmalıyız. Ona örnek oluşturup bizler de kola, meyve suyu yerine ayran içmeyi denemeliyiz.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilüfer Toprakçı

Çocuklarda Boy Kısalığı Nedeni, Çocuğumun Boyu Kısa

Çok ilginç bir sonuç ve bende şaşırtıcı  etkiler bıraktı...Bazı şeyler anne olunca anlaşılıyor ne yazıkki... Genelde gebeliklerin % 90 sorunlu geçer ... ve işte olumsuz sonuçları...

Pediatrics dergisinde makalesi yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, hamilelik sonrasında depresyon yaşayan annelerin çocuklarının boyları kısa oluyor. 6 bin anne üzerinde yapılan araştırmaya göre, doğum sonrası 9 aylık süreçte orta ve ciddi seviyede postpartum (doğum sonrası) depresyon geçiren annelerin bebekleri, yaşıtlarına göre yüzde 10 oranında daha kısa. 

Bunun nedeni, depresyonlu annelerin bebeklerinin yaşadığı bağlanma sorunu ya da bu annelerin bebek bakımını tam gerçekleştiremedikleri gibi kaynaklarla açıklanmaya çalışılıyor ancak bu ilişkinin nasıl ortaya çıktığı kesin olarak anlaşılabilmiş değil.

Yine de araştırma sonuçları bilim insanlarına yeni bir çalışma alanı açtığı için oldukça önemli olarak yorumlanıyor. Annenin üzüntülü ya da sevinçli olduğunda bebeğin hareketlerinin de değişebileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, bu etkileşimi şöyle yorumluyor: "Bebek annesiyle sevinmeye ve üzülmeye henüz anne karnındayken başlar.

Bacaklarımda Morluklar Oluştu! Bacaklarda Morluklara Dikkat!

Bacaklarda oluşan morlukların sebepleri araştırılmalı ve mutlaka bir doktor görmeli... Aynı durum benim başıma da geldi hemen hematoloji bölümünden randevu alıp gittim ancak çok şükür birşey çıkmadı...

Çocukların bacaklarında oluşan morluklara dikkat etmek gerekiyor çünkü bu morluklar ciddi hastalıkların ilk belirtisi olabiliyor.
Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Canpolat, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunuyor. Çocukların bacaklarında oluşan morluklar zaman zaman aileleri endişeye sürükleyebiliyor. Şayet bir travma olmaksızın bacakta morluk oluşmuşsa bu durum gerçekten korkulması gereken bir kan hastalığının habercisi olabiliyor. Ayrıca travmanın şiddeti ve oluşan morluk derecesinin de orantılı olması gerekiyor.

 Ufak bir çarpma sonrasında büyük morlukların meydana gelmesi de tehlikeli. Ailelerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da morluğun oluştuğu yer. Dizden aşağı morluklar yaramazlık, dizden yukarıda oluşan morluklar ise daha çok hastalık kaynaklı. Dizden aşağı morlukların nedeni darbeler Çocuklarda dizden aşağı olan morluklar sıklıkla travma nedeniyle oluşuyor. Özellikle oyun ve okul çağı çocuklarında bu nedenle oluşan travmalar çok daha sık görülüyor.

Angelina Jolie Hepatit C mi? Angelina Jolie Ölecek mi?


Angelina Jolie nin Türkiye ye gelmesiyle çıkan haberlerin doğruluk oranı nedir ? Angelina Jolie gerçekten hastamı? Bu soruların yanıtları elbette kafa karıştırıcı olsa gerek... Çünkü bulaşıcı bir hastalık... Angelina Jolie nin danışmanı tüm iddiaları yalanladı fakat ne demişler ateş olmayan yerden duman çıkmazmış....



Karaciğer uzmanı Prof. Dr. Yaman Tokat’a karaciğer nakliyle ilgili danışan oyuncu Angelina Jolie, hepatit C’yi eşi Brad Pitt’e bulaştırmış olabilir mi?

Uzmanlar, hepatit C’nin cinsel ilişkiyle bulaşma riskinin yüzde 2- 3 olduğunu söylüyor. En çok kan nakliyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, hepatit C’nin en önemli ve sık bulaşma yolunun kan nakli ve ortak enjeksiyon kullanımı olduğunu belirtiyor. Cinsel ilişki yoluyla bulaşma riski ise hepatit B’ye göre çok daha düşük.

Çocuğum Karanlıktan Korkuyor Ne Yapmalıyım?

Çocukların ve hatta bazen büyüklerin bile korkulu rüyası karanlıklar... Bu konuda çok önemli konular var aslında...Küçükken başlayan ve hayat boyu devam eden bir korku haline bile gelmekte karanlık... Ve hiçte önemsenmeyecek bir konu değil Malesef ki psikolojik sorunlara bile yol açmakta...

 ÇOCUĞUNUZ KARANLIKTAN KORKUYOR MU?

 Karanlıktan korkan çocukların uyku saati yaklaştığında tek başına yatmak istemediklerini, uyumamak için ise çeşitli mazeretler uydurduklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol, çocukların odalarında sürekli ışığın açık kalmasını istediklerini, karanlık bir yerden herhangi bir şey almak söz konusu olduğunda, gitmemek için çeşitli bahaneler uydururduklarını söyledi. Bu çocukların mızmız ve hırçınlık yaptıklarını da kaydeden Gökmoğol, korkusunu doğrudan ifade eden çocuğa kesinlikle "Korkacak bir şey yok" denmemesi gerektiğini dikkat çekiyor. Gökmoğol karanlık korkusunda ebeveyn tutumunun önemli olduğunu da hatırlatıyor.

 EBEVEYN TUTUMU KORKULARI PEKİŞTİRİYOR

 Bu korkuyu en çok pekiştiren anne babanın tutum ve davranışlarıdır. Işıkla uyumayı alışkanlık haline getirtmek, kendi korkularını çocuğa belli etmek çocukların da tedirgin olmasına, karanlığın korkutucu olduğunu düşünmesine neden olacaktır. Bazı anne babalar gece kalkıp çocuğunun korkup korkmadığını bile kontrol edebilmektedir. Geçmişte çocuğunu kaybetmiş ve bu nedenle yoğun kaybetme korkusu yaşayan ebeveyneler de bu durum çok daha derin yaşanmakta ve çocukların da korkuları ve kaygıları çok fazla olmaktadır.“ Karanlıktan korkan çocuğa ebeveynin, korktuğu durumlarda kendisine ulaşabileceğine inandırması gerektiğini vurgulayan Özlem Mestçioğlu Gökmoğol, ebeveynin bu davranışla çocuğunu psikolojik risklerden de koruyacağını söyledi. Korkuyu sakinlikle ve sabırla karşılamak onunla baş etmek için aşamalı ve yavaş biçimde mücadele etmek gerektiğinin altını çizen Gökmoğol, çocuğu karanlığa alıştırmanın mümkün olduğunu dile getirdi. 

KARANLIĞA ALIŞTIRMAK MÜMKÜN MÜ?

 “Karanlığa alıştırırken önce loş ışık seçmek ve yanında olmak, yavaş yavaş ışığın gücünü azaltarak yanından uzaklaşmak ve seslenebileceği mesafede durma yöntemi izlenibilir. Ayrıca çocuğun yaşına uygun biçimde korkusunun kaynağıyla ilişkili ve tehlikelere karşı alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler vermekte çocukları rahatlatabilir, korkularını hafifletebilir.“ Yrd. Doç. Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol ebeveynlere şu önerilerde bulundu.

- Çocuklarınızın korkularını yok saymayın 
- Onları küçümsemeyin 
- Onlarla alay etmeyin 
- Korkuların nedenleri araştırılıp, ortadan kaldırılması çalışılmalı 
- Aşırı koruyucu davranılmamalı 
- Ona sürekli çevrenin tehlikeli bir yer olduğu duygusu verecek cümlelerden uzak durulmalı 
- Fiziksel temasla korkusu kontrol altına almasına yardımcı olunmalı 
- Arkadaş grubuna girmesine, özgüven duygusunu kazanmasına yardımcı olunmalı 
- Korkuları konusunda hazır olduğunda onunla konuşulmalı 
- Korkutucu masallar anlatılmamalı, filmler izlettirilmemeli

25 Eylül 2012 Salı

Yeşil Çayın Yeni Faydaları


İlk olarak zayıflatıcı etkisiyle bir dönem popüler olan ve özellikle bayanların elinden düşmeyen yeşil çay hala faydalarının arkasında... Zayıflatıcı etkisiyle vucuda kazandırdığı bağışıklıktan dirence kadar birçok özelliği mevcut... Faydalarının yanına ek faydalar da eklenerek aşağıda sıralanmıştır...


Yeşil çay, köken olarak diğer çaylardan çok farklı olmamakla birlikte yüksek anti-oksidan kapasitesiyle içeceklerin baştacı sayılabilecek nitelikte. Özellikle sonbahara girdiğimiz şu günlerde elimiz artık sıcak içeceklere doğru kayıyor. Sindirim sorunları yaşayanlar için yeşil çayın ayrı bir önemi var.
Bazı çalışmalara göre yeşil çay tüketimi, sindirimi rahatlatıyor.

Hepsi aynı bitkiden geliyor Çay, Asya kökenli küçük bir ağaç olan ‘camellia sinensis’ bitkisinin yeşil yapraklarından elde ediliyor. Bugün severek içtiğimiz siyah, yeşil ve oolong (beyaz) çayları aslında hep aynı bitkinin yaprakları, sadece yaprakların bize ulaşma şekli farklı. Çaylar toplandığı zaman yapraklar hemen oksitlenmeye başlıyor.

Siyah çayda yaprakların tamamen okside olmasına izin veriliyor. Yeşil çayda, oksidasyon sürecine giren enzimler ısı yoluyla aktivitesini yitiriyor ve böylece kuruma sürecinde yapraklar yeşil kalıyor. Beyaz çaydaysa çay yaprakları ısıya tâbi tutulmadan evvel kısmen oksidasyona bırakılıyor.

Çay, beş bin yıldır insanlığa sağlık ve keyif sunan bir içecek. İlk, Çinliler tarafından keşfedilmiş ve içilmiş, hatta uzun yıllar ilaç olarak kullanılmış. Doğru tüketildiğinde insan vücuduna büyük faydalar sağlıyor. Sudan sonra en çok tüketilen içecek çay, şeker veya sütle tercih edilmediğinde kilo kontrolü sağlıyor. Son yıllarda yeşil çay tüketimi artsa da ülkemizde en çok siyah çay içiliyor.

 Obeziteye etkisi Yeşil çayda bulunan ‘epi-gallo-kateşin-3-gallat’ adı verilen ve kısaca EGCG olarak isimlendirilen bir biyolojik öğenin vücuttaki yağ yakım hızını artırarak obeziteyle savaşmada rol oynayabileceği bildiriliyor. Çeşitli çalışmalarda yeşil çayda bulunan kateşinlerden yüksek oranda alan grupların total, deri altı karın yağlarında ve trigliseridlerinde büyük düşüş görüldü. Araştırmacılar, yeşil çayla alınan kateşinin, sindirim sisteminde enzimlerin aktivitesini yavaşlatarak ve kalorilerin bağırsaklar tarafından emilimini azaltarak, kilo kaybını artıracağı üzerine yoğunlaşıyor. Bağırsak hastalıklarına iyi geliyor Cincinati Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, çayın anti-inflamatuvar etkisi incelendi.

Kolit hastaları üzerinde yapılan incelemede yeşil çayda bulunan EGCG’nin kolite sebep olan inflamasyona engel olabileceği bulundu. Bununla birlikte araştırmacılar, ülseratif kolit ve Crohn hastalığı üzerinde yaptıkları çalışmalarda, yeşil çayın irritable bağırsak sendromunda da etkili olduğu sonucuna ulaştı.

 Günlük tüketim miktarı ne olmalı? Ortalama bir kupa yeşil çayda, 50-150 mg. arsında polifenol bulunuyor. Önerilen miktarsa günde 2-3 kupa yeşil çay veya 100-750 mg./yeşil çay ekstresi almak. Ancak kafein içeren çay; uykusuzluk, anksiyete, huzursuzluk ve baş ağrısına yol açabiliyor.

Kafeine çok hassas bireyler için yeşil çay ekstresi almak daha iyi bir alternatif. Amerika’da yapılan çalışmalar, yeşil çayın yağ oksidasyonunu artırdığını ve insülin hassasiyetini dengelediğini de gösteriyor. Yağ oksidasyonunun artmasıyla, egzersiz yapıyormuş gibi, depo yağlar enerjiye çevrilerek yakılıyor ve özellikle karın bölgesi yağları azalıyor. Sonuçlar, yeşil çayın insülinin vücutta daha etkili çalışmasını sağlayarak diyabet riskini azalttığını da gösteriyor.

 DiĞER FAYDALARI * Kanserin her aşamasında etki gösteren yeşil çay, kanser hücreleriyle savaşıyor. Yeşil çay içenler, içmeyenlerle karşılaştırıldığında, içenlerin meme kanseri risklerinin daha düşük olduğu görüldü. * Günde 5 bardaktan fazla yeşil çay içenlerin herhangi bir hastalıktan ölme risklerinin, günde bir fincandan az çay içenlere göre, yüzde 16 daha az olduğu bulundu. * Yeşil çaydaki EGCG’in LDL (kötü) kolesterolü azaltıcı etki gösterdiği, kan basıncının düzenlenmesi ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri saptandı.

Alış veriş Kuralları, Alış Veriş ve Moda Kuralları

1. Eğer giysi size muhteşem bir şekilde uyduysa, alın.
Çok uzun düşünmeyin yoksa pişman olursunuz. Hepimizin başına gelir. Alışverişe gider ve çok beğendiğiniz bir parça bulursunuz, bunun gerçekleşen bir düş olduğuna inanırsınız ama bir sebepten dolayı rafa geri bırakır ve bir sonraki mağazaya girersiniz. Daha iyi ve ucuz bir şey bulmayı umarsınız. Halbuki 2-3 saat sonra onu istediğinizi iyice anlayıp geri döndüğünüzde çoktan satılmış olduğunu öğreneceksiniz.

 2. Eğer alıp almamak konusunda kararsızsanız almasanız daha iyi. Soyunma odasında, üzerinize giydiğiniz eteğin yakışıp yakışmadığını anlamak için farklı açılardan kendinize tekrar tekrar baktığınız o anı hatırlıyor musunuz? Almak ya da bırakmak arasında kararsız mı kalmıştınız? Unutmayın ki alacağınız bir şeyle ilgili en ufak bir şüpheniz dahi olsa bırakmalısınız. Çünkü eve götürür götürmez gardırobun en ulaşılmaz rafındaki yerini alacağını biliyorsunuz.

 3. Moda kural değildir, gireceğiniz ya da kaçıracağınız bir yöndür. Elbette sezonun öne çıkan akımlarından faydalanmak isteyeceksiniz; unutmamanız gereken bu tercihleri kendinizi fiziksel ve duygusal olarak rahat hissedeceğiniz alternatiflere yöneltmek. Modayı körü körüne takip etmek safça olur. Asla son Chanel koleksiyonundaki çantayı hala alamadığı için hayata küsen bir moda kurbanı olmayın.

 4. İki benzer parça arasında kararsız kaldıysanız, daha işlevsel/çok yönlü olanı tercih edin. 
Eğer aynı amaca yönelik iki parça arasında kararsız kaldıysanız, halihazırda sahip olduklarınızla stil, renk ve kumaş olarak daha kolay kombine edilebilecek olana yönelin.

 5. Eğer topuklu ayakkabı giyemiyorsanız, almayın. 
Herhangi bir sebepten dolayı yüksek topuklu giyemiyorsanız, onları almanız da elbette anlamsız olacaktır. Elbette yüksek ökçeler çok çekici gözüktüğü gibi size de dişilik vaat ediyor ama üstlerinde yürüyemediğiniz sürece çok da seksi ve şık görünmeyeceksiniz.

 6. Eğer sadece bir kez giyeceğinizi biliyorsanız, almayın, para kaybı olacak. 
Özellikle iyi görünmek isteyeceğiniz kimi zamanlar olacaktır. Bu tür zamanlar için sonunu bile bile tek bir elbiseye inanılmaz rakamlar ödemeyi göze alırsınız. Ve sonra o elbise gardıropta kendi kaderine terk edilir. Bunun yerine daha sonra da giyebileceğiniz bir paça seçmeyi deneyin ve onu şık aksesuarlar ile tamamlayın. 

7. Aksesuarlar önemli! Aksesuarlar her imaj için oldukça önemlidir. 
Onlarsız bir görünüm asla tam olamaz. Küpeler, kolyeler, yüzükler, saç bantları, fularlar… Bununla beraber, aksesuar alırken birlikte kullanacağınız giysiler mutlaka aklınızda olmalıdır. Giysilere göre aksesuar seçmek, aksesuara göre giysi seçmekten her zaman daha iyidir.

 8. Gardırobu temel parçalar oluşturur.
Her gardırop öncelikle temel öğelerden oluşur; hemen hemen her şeyle uyum sağlayabilecek klasik ve çeşitli parçaların farklı renkleri. Mesela jean’ler, kalem etek, beyaz tişört, topuksuz ayakkabı, gömlek, blazer vb.

 9. Çok fazla parlak şey yersiz olur.
 Eğer renkli giyinmeyi seviyorsanız, bu harika. Konuya dair kural ise aynı anda 3 farklı tondan fazlasını kullanmamak ve bunlardan birinin mutlaka nötr olması. Tek bir renk olan farklı giysilerin kombinasyonu da ilgi çekici olmayacaktır.

 10. Eğer almak üzere olduğunuz parçaya benzer bir taneye sahipseniz, almayın.
Pek çok kadın gerçekten almak istemese de gardırobu için iyi olacağını düşündüğü şeyler alma alışkanlığına sahip. Ne istediğinizi bildiğiniz halde bulamadıysanız, en iyi ikinci tercih olarak halihazırdaki giysileriniz ile uyacak bir başka parçaya yönelirsiniz. Ama eve döndüğünüzde zaten buna çok benzer bir şeyleriniz olduğunu fark edersiniz. Mesela farklı tonlarda ama aynı kalıpta bir jean, aynı tasarımda 5 renk tişört, süet botların biraz daha uzunu… Eğer gerçekten istediğiniz şeyi bulamıyorsanız, o dükkandan bir an önce ayrılmalısınız.

Yumurtalık Kistlerim Var! Anne Olabilir miyim?

Günümüzün sağlık problemleri arasında yer alan birincil hastalıklardan birisi de kadınlarda görülen yumurtalık kistleri... Bu kistlerin kadında bıraktığı birçok olumsuz etki var malesef ki... özellikle çocuk problemi ya da ilişkide ağrı gibi sorunlar... Haberin devamı aşağıdadır;

Yumurtalıklar alt karın boşluğunda, rahmin yanlarında bulunan organlar. Kadınların anne olmasını sağlayan hücreler olan yumurtalar bu organlarda depolanıyor. Ayrıca yumurtalıklardan salgılanan hormonlar da, adet düzenini sağlıyor.
Aslında sık karşılaşılan bir sorun olan Yumurtalık kistleriiçi genellikle sıvı dolu yapılardır. Hemen hemen her kadında hayatının bir döneminde yumurtalıklarında kist saptanabilir. Bu kistler genellikle bulgu vermezler ve tedavi dahi gerektirmezler.

 Ancak bazen kistlerin içerdikleri hücre türüne bağlı olarak hormon veya benzeri maddeler salgılayabilir ve bazı şikayet ve bulgulara sebep olabilirler. Çok nadiren yumurtalık kistleri kötü huylu hücreleri de barındırabilir. Kısacası kist diyip boş vermemek gerekir. Kistlerde en sık rastlanan şikayetler kasık ağrısı, cinsel ilişkide ağrı, karında dolgunluk ve basınç hissi ve adet düzensizlikleridir. Kistin sapı etrafında dönmesi ( torsiyon) ya da patlaması durumunda ise çok şiddetli karın ve kasık ağrısı ortaya çıkabilir. Basit kistlerin en sık nedeni hormonal düzensizliklerdir.

Oriflame Ekim Kataloğu, Oriflame Son Katalog



2012 Oriflame son katalog fırsatları ,Danismanliği, ve siparişleriniz için oriflame resmi web sitesine girebilir beğendiğiniz ürünleri sipariş verebilirsiniz...Oriflame online kataloğu sizlerle;

Oriflame Online Katalog İçin Tıklayınız  >>


Avon Ekim Kataloğu, 2012 Avon Son Katalog


Avon kadınların moda markası ve vazgeçilmezi olmaya devam ediyor... Uzun bir satış alanına dağıtılan avon ilgi ve merak odağı... Son katalog sizlerle...

Avon Ekim Kataloğu için tıklayınız...>>

AVON, Online kataloğuna hoş geldiniz! AVON'un fırsatlarla dolu kataloğunu inceleyebilmek için, lütfen bilgisayarınızın faresi ile sayfaların köşelerine tıklayınız. Bu katalogda yer alan ürün fiyatları tavsiye edilen satış fiyatıdır. Bu katalogdaki teklifler 21/09 - 12/10 2012 tarihleri arasında geçerlidir.

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Soğuk Algınlığına İyi Gelen Besinler

Vucudumuzun değişen hava koşullarıyla beraberdeğişmesi ve dirençsiz kalarak bizi yatağa düşürmesi bir hastalık belirtisidir...
Ama bu belirtilerden erken kurtulmanında aslında çookça yolları da yok değil... Hem ne deniliyor Kuran da Ölüm ve yaşlılık dışında herşeyin çaresi vardır... ve bu çareler aslında ilaçlar değil elimizdeki sebze meyvelerdir..

Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Merve Yüksek, hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme önerilerini sıraladı. Antioksidan vitaminler yönünden zengin besinler tüketilmeli Önemli antioksidanlardan biri olan C vitamini, vücuttan zararlı maddelerin atılmasında ve savunma sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir role sahiptir.

Bu vitamin; yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinlerde bol miktarda bulunmaktadır. C vitamini kaybını önlemek için salata ve meyve sularını tüketmeden hemen önce hazırlamalı ve limonu salatayı tüketeceğiniz zaman eklemeyi unutmamalısınız.

 Bir diğer önemli antioksidan olan E vitamininin en zengin kaynakları; fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ile tahin gibi besinlerdir. Anti-enfeksiyon vitamin olarak da bilinen A vitamini de güçlü bir antioksidandır.

Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze-meyvelerde bulunur. Balık zeytinyağı ve ceviz bağışıklık sisteminizi güçlendirir Omega 3 yağ asitlerini içeren balık, balık yağı, fındık ve ceviz ile omega 9 içerikli zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlar bağışıklık sistemini olumlu etkilerler. Haftada 2-3 kez balık, 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketilmesi, zeytinyağlı salata ve sebze yemeklerinin her gün düzenli yenmesi bu faydalı yağ asitleri ile antioksidan vitaminlerden yararlanmanızı sağlayacaktır.

 Enfeksiyona karşı çinko Çinko eksikliği enfeksiyonlara karşı zayıflığı da beraberinde getirmektedir. Çinko kaynakları kırmızı et ve kabuklu deniz ürünleri ile karaciğer gibi hayvansal kaynaklı besinler, fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler, süt, peynir ve kuru baklagillerdir.

 Haftada 2-3 kez kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagilleri sofranızda bulundurmanızda fayda vardır. Yoğurt ve kefir koruyucu kalkan etkisi yapıyor Probiyotik ve prebiyotikler bağırsak florasını güçlendirerek mide-bağırsak enfeksiyonlarına karşı direnç oluşturulmasını sağlar.

Yoğurt ise içerdiği laktik asit ile mikroplara karşı koruma sağlar. Öğünlerinizde mutlaka düzenli olarak yoğurt, ayran veya kefir olmalıdır. Lifli besinlere ağırlık verilmeli Sonbaharın gelmesiyle beraber fiziksel aktivite de azalmaktadır ve bunun sonucunda kabızlık sorunu ortaya çıkabilir.

 Bu nedenle sonbahar ve kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kuru baklagillerin, esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna gibi tahılların ve özellikle C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerin tüketimine ağırlık verilmelidir.

 Günde 10-12 bardak su için Sıvı tüketimi vücudumuz için çok önemlidir. Sıvı eksikliğinde tüm metabolizmanızda dengesizlikler ortaya çıkmakta, hastalık halinde iyileşme gecikmektedir. Günde 10 - 12 bardak su içmeli, daha yüksek sıvı kayıplarında (ateş, ishal gibi) bu kayıplar karşılanarak, sıvı dengesi sağlanmalıdır.

 Soğuk algınlığına yakalanınca... Çay ve kahve yerine kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi bitki çayları tüketilmelidir. Bunların vücudumuzda etkilerini tam olarak gösterebilmesi için, tüketeceğiniz bitkilerin mutlaka doğal kurutulmuş olmasına ve çay haline getirirken de demlenme sürelerine özen göstermek gerekmektedir. C vitaminini yüksek miktarda içerenler başta olmak üzere, her öğünde düzenli olarak sebze ve meyve tüketilmelidir. Çorba gibi sıvı ağırlıklı besinler tercih edilerek, vücuttan toksik maddelerin uzaklaştırılması sıvı tüketimine özen gösterilmelidir.

Doktorum Giribe Ne İyi Gelir? Gribe Karşı İçecek



Kış aylarının yaklaşmasıyla hastalık oranları yanında da korkuları artıyor malesef ki... Özellikler çocukların etkilendiği bu kış aylarının olmassa olmaz hastalıklarından korunmak mümkün hemde bitkisel ya da meyvelerle ilaca bile gerek duymadan...

İşin püf noktası bunları yapmak değil yapmaya devam edebilmek... Mesela bizim sorunlarımızdan biride iyileşince hemen ilacı bırakırız ya yanlış aslında o ilaç bitecek... birşey yapmaya karar vermişsek o devam ettirilecek yani kendimize iyi bakmaya özen göstericez...
Doktorum'dan değişen mevsime karşı soğuk algınlıklarından ve gripten koruyucu şifalı içecek tarifi...
 Malzemeler
 2 kivi 2 portakal 1/2 çay kaşığı toz zencefil 2 tatlı kaşığı bal Hazırlanışı Portakalları sıkıp suyunu bir kaba aktarıyoruz.
Kivilerin kabuklarını soyup blenderdan geçiriyoruz. Portakal suyunu, zencefili ve balı ekleyip son bir kez daha blenderdan geçirdikten sonra servise hazır hale gelen içeceğimizi sürahiye ya da cam bir şişeye aktarıyoruz

Hızlı İncelme İçin, Hızlı İncelme Diyeti

Zayıflamak isteyenlere yeni bir öneri daha... Tabi ki ilk önce doktor kontrolü sağlık açısından önemli.. Bu diyetle zayıflayan varmı bilmiyorum ama her ne kadar yemek ya da yememek önemli rol oynasada kiloluluk ya da zayıflık aslında bir yapı meselesi... Su içse kilo alan insanlar tanıyorum birde dünyayı yese alamayan insanlar... Bunları göz önüne alırsak tamamen vucut yapısı metabolizmayla alakalı şeyler bir nevi kader:))

Sabah

» Küçük bir dilim kepekli ekmek üzerine sürülmüş yağsız labne, yanında bir adet domates ya da greyfurt ve bir bardak taze sıkılmış meyve suyu.
» İki dilim kepek ekmeğiyle hazırlanmış peynirli tost, bir adet yumurtayla yapılmış omlet, bir adet domates.
» Bir adet elma, 30 gram müsli, bir çay kaşığı bal ve 100 gram yağsız sütle hazırlanmış elmalı müsli.
» Bir dilim reçelli ya da ballı etimek, 40 gram yağsız salam ya da tavuk göğsü, yarım adet salatalık
» Çalışan kadınlar için, bir adet muz, bir adet elma, bir adet kividen oluşan meyve tabağı

 Öğle programı
 » Bir porsiyon yağsız tavada hazırlanmış sebze ızgara
» İki dilim vejetaryen pizza
» Bir kase çorba, bir dilim kepek ekmeği, 20 gram yağsız peynir ,
» Bir tane fırında patates, yanında haşlanmış sebze
» Çalışan kadınlar için, Salata yapraklı, peynirli, domatesli sandviç, yanında bir bardak domates suyu

 Akşam programı
 » Kepek ekmekle hazırlanmıbiber, domates, peynirli tost
» Patates, kabak ve bamyayla hazırlanmış bir tabak yağsız türlü
» Bir tabak spagetti bolonez » İki adet etli domates dolması
» 250 gram haşlanmış patates, üzerine maydanoz, karabiber ve tuz serpebilirsiniz.

 Ara öğünler
 » 65 kaloriden az
» Bir tane kayısı
» Bir tane elma
» Bir tane portakal ya da greyfurt
» Bir avuç üzüm ya da kiraz
» Bir adet şeftali » İki - üç adet havuç
» 150 gram yağsız yoğurt
» İki adet bisküvi
 » 65 kaloriden fazla
» Bir adet muz
» Bir adet armut
» 150 - 200 gram diyet meyve yoğurdu
» 150 gram probiyotik yoğurt
» Bir adet çokoprens
» Üç parça çikolata

2012 KPSS Sonuçları Öğren, 2012 Ortaöğretim - Önlisans KPSS Sonuçları

2012 KPSS 22-23 Eylül sınavı soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını içermeyen açıklama şöyle: "2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans, ön lisans düzeyinde 22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah, ortaöğretim düzeyinde 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah olmak üzere iki oturumda tamamlanmıştır.


 2012 Önlisans Ortaöğretim Sonuçları İçin tıklayınız...


 ÖSYM’nin kamuoyuna duyurduğu tüm sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavda da uygulanmış ve oturumlar sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Sınavın sorunsuz gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ÖSYM çalışanlarına, sınav görevlilerimize, emniyet güçlerimize ve sınava katılan adaylara teşekkür ederiz.

 Adaylara ve kamuoyuna duyurulur." Oysa adaylar sabırsızlıkla ÖSYM tarafından 2012 KPSS 22-23 Eylül sınavı soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağının açıklanmasını bekliyorlardı.

 2012 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sonuçları hakkında bir duyuru yapılmadı.


2013 Yeni Seat Leon Fiyatı, Özellikleri, Resimleri



Seat Leon Paris Otomobil Fuarı’nda ilk defa halka tanıtılacak. Volkswagen Grubu’nun İspanyol yan kuruluşu beş kapılı aracın yanı sıra üç kapılı ve steyşın versiyonlar da çıkarmayı planlıyor ve Leon’un önceki nesillerinin temelini oluşturan ‘her amaç için tek bir otomobil’ felsefesinin sona ereceğini vaat ediyor.

 Şirketin zarif bir biçimde yeniden tasarlanan logosunu taşıyan ilk Seat olan beş kapılı versiyon aynı zamanda bu segmentteki tam LED ön farlarla sunulan ilk otomobil.
 Yeni Leon Audi A3’ten sonra Volkswagen Grubu’nun yeni MQB platformunu kullanan ikinci otomobil. Aynı zamanda Seat’ın en yeni tasarım dilini barındıran ilk üretim otomobili. Yeni beş kapılı Leon mevcut modele göre 52 mm daha kısa, 48 mm daha geniş ve 44 mm daha yüksek.

Aracın dingil açıklığı da 2636 mm ile 58 mm daha uzun. MQB platformun kullanılması sayesinde aracın ağırlığı en temel motor seçeneği ve donanım seviyesiyle 1250 kg ağırlığa sahip ikinci nesil Leon ile karşılaştırıldığında yaklaşık 85 kg azalmış.

 Üretici ikinci nesil otomobilde eleştirilere uğrayan kabinin daha üst seviye bir his vereceğini vaat etti. Yeni Leon yelpazesi İspanya’nın Martorell şehrindeki Seat tesisinde Ibiza, Exeo ve Audi Q3 ile beraber üretilecek.

Dizel Motorlu Porsche, 2013 Porsche Fiyatı, Özellikleri


Dizel motor kullanımıyla büyük ilgi odağı olmaya başlayan ve başarılı sonuçlar elde edilen porsche birinciliğini koruyor...

Cayenne, bir süre önce kullanmaya başladığı dizel motor seçeneğine güçlü bir versiyon ekliyor. Cayenne satışlarının yaklaşık yarısını oluşturan dizel motorun potansiyelini gören marka, Cayenne S Diesel ismiyle yeni bir motor geliştirdi.
 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşıyor Sporcu dizel motor, 4.2 litrelik bir V8. Çift turboyla beslenen ünite, bu sayede 382 beygir güç ve tam 850 nm tork üretiyor. 4 tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte sunulan motor, aracı 5.7 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaştırıyor.

Maksimum hız 252 km/s olarak verilen araçta Start/Stop sistemi standrat olarak yer alıyor. Ocak 2013'te Avrupa'da pazara sunulacak araçta daha güçlü bir fren sistemi görev yapıyor. Gümüş renkli dev fren kaliperi aracı, standart Cayenne Diesel'den ayırıyor. Aracın bagaj kapağında Cayenne S, ön çamurluklarında ise Diesel logoları yer alıyor.

 Menzili 1200 kilometre

 Yüksek performans ve yaklaşık 2.2 tonluk ağırlığa rağmen yakıt tüketimi makul seviyede tutulabilmiş. Fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 8.3 litre tüketen araç, 100 litrelik yakıt deposuyla 1200 kilometrenin üzerinde menzil vadediyor.

Havada İnternet Dönemi, Uçaklarda İnternet Kullanılacak!


Yeni alınan bir habere göre havada net kullanımının serbest olduğu açıklandı... Karayollarından sonra havada da önü açılan internetin hayatımıza her alanda müdahale etmesi giderek artan bir sonuç...

Uçaklarda internet kullanımının önü açıldı. Havayolu şirketleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) gerekli izinleri aldıktan sonra uçaklarında internet hizmeti verebilecek.

 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, bazı havayolu şirketlerine ait hava taşıtlarında deneme amacıyla sunulmakta olan internet hizmetlerinin ticari olarak sunumuna yönelik kuruma iletilen talepleri değerlendirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alan kurul kararına göre, havayolu şirketleri, SHGM'den gerekli izinleri almak koşuluyla, hava taşıtlarında internet hizmeti vermek isteyen internet servis sağlayıcılar (İSS) aracılığıyla yolcularına internet hizmeti sunabilecek.

Hava taşıtlarında internet hizmeti verecek İSS'lerin, BTK tarafından yetkilendirilmiş olmaları gerekecek. Cep telefonu için henüz başvuru yok Kurul kararında, uçaklarda cep telefonu kullanımına ilişkin, SHGM'den gerekli izinleri alarak BTK'ya başvuran herhangi bir şirket bulunmadığı belirtilerek, dolayısıyla bu hizmetin Türkiye Cumhuriyeti'ne kayıtlı hava taşıtlarında henüz başlamadığı ifade edildi.

 Kurul kararına göre, yabancı ülkelere kayıtlı hava taşıtlarında Türk hava sahasında cep telefonu kullanımı, ilgili mevzuata uyulması kaydıyla yetkilendirmeye tabi olmayacak. Ancak söz konusu sistemleri işletenlerin, hava taşıtının kayıtlı olduğu ülkeden GSM 1800 mobil telefon sisteminin kurulumuna ve işletimine yönelik gerekli izni almış olması gerekecek.

 Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'ne kayıtlı olan veya Türkiye hava sahasını kullanan yabancı menşeli hava taşıtlarında gerek internet gerekse cep telefonu hizmetlerinin sunumunda kullanılacak uydu şebekelerinde gereksinim duyulan frekans koordinasyonunu sağlamak üzere, kurumun resmi İnternet sitesinde yer alan "Hava Taşıtlarında Elektronik Haberleşme Hizmeti Sunumuna İlişkin Bilgi Formu" doldurularak kuruma gönderilecek. Kurum tarafından 45 (kırk beş) gün içerisinde aksinin bildirilmemesi halinde, diğer mevzuat gereklilikleri de tamamlanarak hizmet sunumuna başlanabilecek.

2013 Zamları, Vergi Zamları,Zam Haberleri

Akaryakıt, otomotiv, alkollü içkiler ve tapu harcına gelen zamlar 2013’te ödeyeceğimiz çok sayıda vergi ve harç için esas kabul edilen ‘yeniden değerleme’ oranını da yükseltecek. Özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Emlak Vergisi katmerli artacak.

 Bugün Gazetesi'nin haberine göre, son yapılan vergi artışlarının eylül ayına denk gelmesi, 2013'te ödeyeceğimiz birçok vergide de otomatik artışa yol açacak. Zamlar nedeniyle yeniden değerleme oranı beklenenden daha yüksek çıkacak. Şimdilik yüzde 9.33 Birçok vergi, ekimden ekime 12 aylık ÜFE oranında belirlenen "yeniden değerleme oranı" düzeyinde artırılıyor.

Bu oran ağustos itibariyle yüzde 9.33 idi. Eylül ve Ekim ÜFE oranları da eklendiğinde, 1 Ocak 2013 yılından itibaren birçok vergiye yapılacak otomatik zam oranı ortaya çıkacak. Geçen yıl sigaraya yapılan zamlarla sonucunda ÜFE, eylülde yüzde 1,55; ekimde de yüzde 1,60 oldu.

Yeniden değerleme oranı yüzde 10.26 idi. Vergiye zam yapılmamış olsaydı, bu yıl yeniden değerleme oranı geçen yılın çok daha altında çıkacaktı. Çünkü eylül ve ekim aylarındaki yüzde 1,60'a varan oranlar hesaptan çıkacak, daha düşük ÜFE oranları girecekti.

 Harç ve cezalar artar Ancak son vergi paketi ÜFE'yi yükseltirken yeniden değerleme oranının da yaklaşık 1 puan daha yukarıda oluşmasına yol açacak. Pakette enflasyona yol açan en etkili kalem ise akaryakıt ÖTV'si oldu. Akaryakıt zamlarının vergi paketine sürpriz bir şekilde girmesinde, yeniden değerleme hesabının etkili olduğu ifade ediliyor.

 Yeniden değerleme oranı, yılda iki defa ödenen MTV, Emlak Vergisi, Özel İşlem Vergisi, pasaporttan yargıya kadar tüm harçlar, Damga Vergisi, veraset ve intikal vergileri, trafik cezaları, yargı ve idari para cezaları gibi günlük hayatımızı etkileyen onlarca kalem verginin artırılmasında baz teşkil ediyor. Bu oran kasımda netleştiği için, eylülde yapılan vergi artışlarından etkileniyor.

Genel Sağlık Sigortası Borcu Hakkında


Ocak 1988 ve sonrası doğumlu liseyi bitirip üniversiteye hazırlanan 1 milyon 154 bin 595 gence genel sağlık sigorta prim borcu çıkarıldı.

Uygulamaya göre okumayanlar 18 yaş, orta öğrenimdekiler 20, üniversitedekiler de 25 yaşından sonra ailelerin sigorta kapsamından çıkıyor. Yılbaşında başlayan zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasında çarpıcı sonuçlar çıktı.

Ailelerin en çok merak ettiği liseyi bitiren ve üniversiteye hazırlanan gençlerle ilgili sorun rakamlara da yansıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın gelir testine ilişkin yazılı soru önergesini verdiği cevapta, genel sağlık sigorta (GSS) prim borcunun 1 Ocak 1988 ve sonrası doğumluları kapsadığını belirtti.

Çelik'in verdiği bilgiye göre, herhangi bir okulda okumayanlar 18 yaşını, orta öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış evli olmayan çocuklar ile yaşına bakılmaksızın malul olduğu tespit edilen evli olmayan çocuklar genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak sayılıyor.